Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ευχαριστήριο γιατην κάλυψη της Επίσκεψης Πούτιν στην Ελλάδα

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για την κάλυψη της επίσκεψης Πούτιν στην Ελλάδα. Τόσο την Παρασκευή, πρώτη ημέρα της επίσκεψης,  με την εννιάωρη ζωντανή κάλυψη στην Αθήνα, όσο  και το Σάββατο, δεύτερη ημέρα, στο Άγιον Όρος , η ΕΡΤ απέδειξε για μια ακόμη  φορά ότι πρωταγωνιστεί στα μεγάλα γεγονότα.

Οι τηλεθεατές αναγνώρισαν την κοπιώδη προσπάθειά μας τόσο  στην Αθήνα, όσο  και στη Θεσσαλονίκη, με τους συναδέλφους της ΕΡΤ 3  και μας αντάμειψαν με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Το αξίζαμε πραγματικά γιατί η γενική μας εικόνα ήταν πολύ καλή. 

 
Σας μεταφέρω τις ευχαριστίες της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για την κάλυψη της ΕΡΤ ενώ απ’ ότι μαθαίνω ανάλογη είναι  και η στάση της ρωσικής πλευράς. Εξίσου θετικά για τη δουλειά μας είναι τα σχόλια από το εξωτερικό, όπου μεταφέρθηκε η εικόνα την οποία εμείς δίναμε για την επίσκεψη του ρώσου προέδρου. 

Η δουλειά  όλων μας δημοσιογράφων, τεχνικών, παραγωγών, σκηνοθετών κ.α αποκτά μεγαλύτερη αξία όταν αναμετριόμαστε με τα δύσκολα και τα καταφέρνουμε πολύ καλά. 

Άλλο ένα μεγάλο γεγονός έδειξε πως η ΕΡΤ πρωταγωνιστεί στα δύσκολα. 

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ είχαν υψηλή απήχηση το τριήμερο ( 27/28/29 Μαΐου) καθώς η συνολική τους ημερήσια  τηλεθέαση άγγιξε το ένα εκατομμύριο. Ας είμαστε όμως  προσγειωμένοι, 

Η αξιοπιστία μας κτίζεται καθημερινά και θα χρειαστεί ακόμη πολύς κόπος για γίνει  κοινή συνείδηση ότι ΕΡΤ σημαίνει: πραγματικές ειδήσεις, αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση. 

Σας ευχαριστώ όλους και όλες για την προσπάθεια που καταβάλετε καθημερινά.


Αθήνα 30/05/2015
Σταύρος Καπάκος
Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης