Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Συνελήφθη Προϊστάμενος της Υπ. Δόμησης του Δήμου Μυκόνου

Συνελήφθη, την 25.04.2016, στη Μύκονο, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση-νόθευση. 

Για την ιδία υπόθεση είχε προηγηθεί την ίδια ημέρα σύλληψη τριών ατόμων (ιδιοκτήτη και χειριστών μηχανημάτων έργων) ηλικίας 37, 52 και 58 ετών για παράνομες χωματουργικές εργασίες σε οικόπεδο, όπου ίσχυε διακοπή εργασιών από το καλοκαίρι του 2015.

  
Ειδικότερα, μετά τις συλλήψεις για τις παράνομες χωματουργικές εργασίες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης εξέδωσε και απέστειλε έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα, που χειρίζονταν την υπόθεση, στο οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ψευδώς, ότι πραγματοποίησε αυτοψία στο εν λόγω οικόπεδο.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης, συνελήφθη και ακολούθησαν έρευνες παρουσία Δικαστικού Λειτουργού τόσο στα γραφεία της Υπηρεσίας του, όσο και σπίτι του, όπου βρέθηκαν:
  • Στα γραφεία της Υπηρεσίας του, ο φάκελος της διερευνούμενης πολεοδομικής υπόθεσης.
  • Στο σπίτι του, πέντε φάκελοι που αφορούσαν πολεοδομικές υποθέσεις μεταξύ των οποίων και τη διερευνούμενη, ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις χρηματικών ποσών, στοιχείων και τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων.
  • Τα χωματουργικά μηχανήματα και τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν.
Οι τέσσερις συνολικά συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κατά τόπο αρμόδιο Εισαγγελέα.
------------------------
Πηγή:  ΑΜΠΕ
------------------------