Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Με κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πιστών τελέστηκαν οι Ιερές Ακολουθίες των Αχράντων Παθών και της Ταφής του Κυρίου, στην Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τέλεσε την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου στην Χώρα, όπου έγινε η πάνδημη λιτάνευση του Ιερού Κουβουκλίου και του Σώματος του Χριστού, κατά την οποία λιτανεύτηκε κατά το έθιμο και η Θαυματουργός Ιερά Εικών της Μυρτιδιωτίσσης που από την Κυριακή της Ορθοδοξίας φύλασσεται στον Μητροπολιτικό Ναό. 

  
Όλα τα σπίτια και τα καταστήματα στην πρωτεύουσα του νησιού τήρησαν το έθιμο που θέλει να τοποθετείται στην είσοδό τους εικόνα, κεριά και αναμένο λιβάνι για να περάσει ο Επιτάφιος.

Το χορό των ψαλτών διηύθυνε όπως κάθε χρόνο ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ενώ παρέστησαν η Βουλευτής Β΄ Πειραιά κα. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (Κυθηρία στην καταγωγή), ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Κομηνός, ο Πρόεδρος με μέλη του Δ.Σ.ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυθήρων και πλήθος πιστών και τουριστών. 

Η λιτανευτική πομπή, στην οποία προπορεύονταν λαμπαδηφόροι, πέρασε από τα γραφικά στενά του παραδοσιακού οικισμού, ενώ μπροστά στο Δημαρχείο τελέστηκε δέηση.


















----------------------------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης-Φωτογραφίες Ρενάτα Πανταζίδου 
-----------------------------------------------------------------------------