Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ του ΑΔΜΗΕ

...Προσφάτως, πολίτης από τα Βάτικα επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη χάραξη διέλευσης του περίφημου καλωδίου και την εγκατάσταση πυλώνων υψηλής τάσης στη Χερσόνησο του Μαλέα. 

Άκουσε, λοιπόν, τα εξής "τραγελαφικά":

α) Ότι πρόβλημα έχουν "μόνον" τέσσερα χωριά, που πράγματι οι πυλώνες περνάνε πολύ κοντά τους. Τα Βελανίδια, η Καστανιά, η Πάνω Καστανιά και τα Φούτια (σσ. εντάξει, αν είναι μόνο αυτά, ας πάει και το παλιάμπελο!...)

β) Ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, όμως, γιατί "δεν βλάπτουν" οι πυλώνες και μην ακούμε τις "ανοησίες" για επικινδυνότητα λόγω των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και το εγγυάται αυτό ο ίδιος αυτό, που έχει τους πυλώνες πάνω στο χωριό του, στην Αρκαδία (σσ. ασχολίαστο)

γ) Ότι σκέφτηκαν αρχικώς το καλώδιο και οι πυλώνες να περάσουν από Κύθηρα και Αντικύθηρα, αλλά "εκεί θα υπήρχαν αντιδράσεις, γιατί είναι τουριστικές περιοχές" (σσ. ενώ o δήμος Μονεμβασίας είναι, ως γνωστόν, η "χαβούζα" της Λακωνίας και η γη των κορόιδων...)

δ) Ότι η χάραξη δεν μπορεί να πάει με υποθαλάσσιο καλώδιο ως την Ελιά διότι "είναι μακριά" (σσ. η πρώτη χάραξη έβγαζε το καλώδιο στο Βαρκό, που είναι ίση η απόστασή του με την Κρήτη από την Ελιά, ενώ υπήρχαν προτάσεις το καλώδιο να πάει και στην Αττική)

ε) Ότι θα είναι "προσεκτικοί" και πώς κάνουμε έτσι, δεν θα καταστρέψουν ούτε τις πηγές μας, ούτε τις βρύσες... Κι ότι θα προσπαθήσουν να μην θιγεί ιδιόκτητη ή παραγωγική γη (αποζημιώσεις να μην πληρώσουν, κι Καβομαλιάς ας "οργωθεί" ολοσχερώς!...)

στ) Ότι είναι έργο Εθνικής Σημασίας (sic), οι μελέτες θα ολοκληρωθούν σε 6 μήνες και σε άλλους 6 θα έχει ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση των πυλώνων

ζ) Ότι δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο στην περιοχή. Κι όταν του ειπώθηκε ότι π.χ. το καλώδιο βγαίνει απέναντι από το Απολιθωμένο Δάσος, όπου θα μπουν και πυλώνες, κατέπληξε ο κ. Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ και με τις γεωλογικές του γνώσεις, λέγοντας ότι ΔΕΝ υπάρχει απολιθωμένο δάσος στην περιοχή, κάτι πέτρες είναι μόνο.... Αλλά κι αυτό το φρόντισαν και δεν θα περάσουν οι πυλώνες ΠΑΝΩ από τις "πέτρες", αν κι ΑΥΤΟ ήταν ΑΡΧΙΚΩΣ το σχέδιο (σσ. ευχαριστούμε θερμά, υπόχρεοι!!!)

η) Όσο για την επέλαση μετά των πυλώνων ΚΑΙ των ανεμογεννητριών, ο κ. Πρόεδρος έκανε κάτι πολύ επίκαιρο: ένιψε τας χείρας του. "Αυτό δεν αφορά εμένα", ξεκαθάρισε. Έδειξε, πάντως, έκπληκτος όταν του επισημάνθηκε ότι η χάραξη του καλωδίου περνάει ΑΚΡΙΒΩΣ από εκεί όπου έχουν χωροθετηθεί τα αιολικά στη χερσόνησο του Μαλέα (θαύμα, θαύμα!!!...)

θ) Όσον αφορά το ότι όποιος πίνει τον καφέ του στην υπό κήρυξην Μνημείο της Unesco, Μονεμβάσια, θα βλέπει απέναντι τους πυλώνες της ΔΕΗ, εκεί δεν είχε κάτι να πει. Απλά, ξαναδεσμεύθηκε ότι "δεν θα ενοχλούν" (σσ. προφανώς έχει γίνει ήδη γκάλοπ στους τουρίστες...)

Μετά από όλα αυτά, τα σχόλια και οι αντιδράσεις δικά σας...
------------------------------
Λακωνικό Δίκτυο
------------------------------