Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Με ν/σ οικονομική ενίσχυση Ο.Τ.Α. για το Προσφυγικό

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιάννης Μπαλάφας, παραχώρησε, σήμερα, συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, όπου ανακοίνωσε την εισαγωγή προς ψήφιση από τη Βουλή, σχεδίου νόμου για το Προσφυγικό, διατάξεις του οποίου θα προβλέπουν, τόσο την οικονομική ενίσχυση Δήμων και Περιφερειών, που εμπλέκονται στο μεγάλο αυτό ζήτημα, όσο και τις διαδικασίες παροχής ασύλου, σε πρόσφυγες / μετανάστες.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε:

  
Για το Προσφυγικό
"Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου που θα αφορούν το προσφυγικό, έχουν ως σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών και την ουσιαστική βοήθεια για την αντιμετώπιση όλων των πλευρών του προσφυγικού, από τις διαδικασίες παροχής ασύλου μέχρι την οικονομική ενίσχυση των φορέων, κυρίως δήμων και περιφερειών που έχουν συμβάλει αποφασιστικά και έχουν προσφέρει και οικονομική βοήθεια για την στήριξη των δομών φιλοξενίας.

Η Ειδομένη είναι ένα μεγάλο αγκάθι που δεν λύνεται πατώντας ένα κουμπί. 
Για την εκκένωση της περιοχής δεν μπορείς να στείλεις το στρατό να απομακρύνει τους ανθρώπους με το ζόρι. 
Το σχέδιο εκκένωσης είναι η συστηματοποίηση και η ένταση της προσπάθειας πειθούς και ο περιορισμός της παραπληροφόρησης από διάφορους «καλοθελητές». 

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που λειτουργούν εκεί με τρόπο αποπροσανατολιστικό για τους πρόσφυγες και η δράση τους έχει σαν αποτέλεσμα ακόμη και τον θάνατο των ανθρώπων που θέλουν να περάσουν τα σύνορα. Η μία είναι επαγγελματίες διακινητές, οι οποίοι βλέπουν ότι τα περιθώρια τους στενεύουν και θα μειωθούν τα κέρδη τους από τον περιορισμό των προσφυγικών ροών και έτσι δημιουργούν «δουλειά» για τον εαυτό τους. Άλλη κατηγορία είναι στοιχεία που έχουν παρεισφρήσει σε ΜΚΟ, είτε εμφανίζονται ως εθελοντές και με μια πολιτική αφέλεια και λανθασμένη επαναστατικότητα, πιστεύουν ότι θα λειτουργήσουν ενάντια στους νόμους ξεσηκώνοντας του πρόσφυγες."

Για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη
"Υπάρχει ένα αίτημα του λαού, για να αποδοθεί δικαιοσύνη, να αποκαλυφθεί αυτό το όργιο της διαπλοκής που έχει εξελιχθεί στη χώρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. 
Όλοι γινόμαστε δέκτες αυτής της δίκαιης απαίτησης των πολιτών. 
Οι πολίτες έχουν υποφέρει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και δεν μπορούν να υπομένουν άλλο το να μένουν στο απυρόβλητο άτομα ή επιχειρηματίες που δεν έχουν υποστεί τις συνέπειες παράνομων πράξεων που σχετίζονται με διαπλοκή και διαφθορά. Αυτήν την απαίτηση θα καλύψει η σημερινή συζήτηση για τη δικαιοσύνη στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών.

Η συζήτηση θα είναι επί της ουσίας. Πρέπει τα στοιχεία να είναι συγκεκριμένα και αυτός νομίζω ότι είναι και ο στόχος του πρωθυπουργού. 
Η κυβέρνηση θέλει να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, να αποδοθεί δικαιοσύνη και όσοι έχουν καταχραστεί Δημόσιο Χρήμα, αυτό να επιστρέψει στα ταμεία. Εάν υπάρχουν φυσικά, ποινικές ευθύνες η δικαιοσύνη θα έχει τον λόγο, χωρίς κανενός είδους παρέμβαση από την πλευρά της κυβερνήσεως, είδος εν ανεπαρκεία τα προηγούμενα χρόνια. 
Οποιοδήποτε μέτρο συμβάλλει στη διαφάνεια και στην επαναφορά στα ταμεία του ελληνικού κράτους, δημόσιου χρήματος, είναι προς την θετική κατεύθυνση." 
-------------------------------
Πηγή:  epoli.gr
-------------------------------