Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Θρίλερ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας! Αεροπειρατεία για μία... γυναίκα

Νέα τροπή παίρνει η αεροπειρατεία που είναι σε εξέλιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να δει μια Κύπρια, με την οποία είχε παλαιότερα σχέση. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο τους ήταν παντρεμένοι στο παρελθόν. Η γυναίκα εντοπίστηκε και την μεταφέρουν στο αεροδρόμιο.
 
Ο άντρας που φέρεται να ονομάζεται Ιμπραήμ Σαμάχα και να είναι καθηγητής πανεπιστημίου στην Ατλάντα, έχει ζητήσει να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή του στη γυναίκα. Μάλιστα πέταξε το γράμμα, το οποίο είναι γραμμένο στα αραβικά, από την πόρτα του αεροπλάνου. Αυτή την ώρα η επιστολή μεταφράζεται για να μεταφερθεί στις αρχές.
Ο αεροπειρατής της πτήσης Αλεξάνδρεια-Κάιρο της EgyptAir ζήτησε άσυλο στην Κύπρο. Ο αιγύπτιος αεροπειρατής ζήτησε διερμηνέα για να υποβάλει το αίτημά του, μετέδωσε το κυπριακό ραδιόφωνο.

Ο αεροπειρατής φέρεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει, αν γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του.
Ολοι οι επιβάτες έχουν αφεθεί ελεύθεροι, εκτός από τέσσερις ξένους και τα μέλη των πληρώματος, σύμφωνα με τη Egypt Air. Μεταξύ όσων απελευθερώθηκαν είναι και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.
Οι τέσσερις επιβάτες που έχουν κρατηθεί όμηροι είναι δύο Βρετανοί, ένας Ιταλός και ένας Ιρλανδός.
Το αεροπλάνο εκτελούσε τη πτήση MS-181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, αλλά αμέσως μετά την απογείωση του, στις 8 το πρωί, ο αεροπειρατής το έθεσε υπό τον έλεγχό του και ζήτησε από τον κυβερνήτη του να κατευθυνθεί προς την Κύπρο. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λάρνακα στις 08:50.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Ισχυρή δύναμη της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή, το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και τα αφικνούμενα αεροπλάνα κατευθύνονται στην Πάφο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον πληροφόρησε ότι οι αρχές χειρίζονται την κατάσταση.
--------------------------------
Πηγή:  Ημερησία
--------------------------------