Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Στόχος η βελτίωση της αποδοτικότητας, της παραγωγικότητας, της αξιοπιστίας και της κοινωνικής προσφοράς της Δημόσιας Διοίκησης στους πολίτες.

Η Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων, κα. Γεωργία Γεννιά τοποθετήθηκε από το βήμα του Κοινοβουλίου σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά στην μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης.

Η κα. Γεννιά επισήμανε πως «για πρώτη φορά ρυθμίζεται κατά τρόπο ενιαίο, συστηματικό και ολοκληρωμένο η αξιολόγηση δομών και προσώπων», με αποτέλεσμα «τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας των υπηρεσιών του Δημοσίου».


«Θεσμοθετείται ένα αδιάβλητο σύστημα αξιολόγησης τόσο των υφισταμένων όσο και των προϊσταμένων από τους υφισταμένους τους, μία αξιοκρατική βαθμολογική διάρθρωση θέσεων και αντικειμενικό σύστημα προαγωγών.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί η διαφορετική αντίληψη της σημερινής Κυβέρνησης για τον Δημόσιο Τομέα, που εισάγεται με την συγκεκριμένη μεταρρύθμιση και που προωθεί την αξιοκρατία και την πλήρη αποκομματικοποίηση, και αυτό σε αντιπαράθεση με την πολιτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 

Οι προηγούμενες Κυβερνήσεις δημιούργησαν και συντήρησαν με κάθε ευκαιρία τις πελατειακές σχέσεις, τα φαινόμενα διαφοράς και την κομματικοποίηση. Προώθησαν ένα τιμωρητικό σύστημα αξιολόγησης, σχεδιασμένο για μαζικές απολύσεις και υπηρεσιακούς εκβιασμούς στο δημόσιο.

Διαμοίρασαν τις υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις με αναλογικά ποσοστά ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα, χωρίς καν να το κρύβουν. (Το περίφημο 4-2-1)». 

            Η Βουλευτής τόνισε επίσης: «Επιθυμία και στόχος μας ένα κράτος οργανωμένο με τις βέλτιστες μεθόδους και στελεχωμένο με τους αρίστους νέους αλλά και έμπειρους λειτουργούς, που θα βοηθήσουν στην παραγωγή ποιοτικών αγαθών και υπηρεσιών, προσιτών σε όλους τους πολίτες.

Πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε να εμπεδωθεί η αξιοπιστία και η κοινωνική προσφορά της Δημόσιας Διοίκησης στους πολίτες».