Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ



ΑΠΟ                                                   28-01-2016

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας



Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από τον ειδικό του σύμβουλο κ. Πλατή, τον τέως Πρόεδρο των Αντικυθηρίων κ. Γλυτσό, τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνου και τον νεοεκλεγέντα Αντιπρόεδρο κ. Ανδρόνικο, επισκέφθηκε σήμερα τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα της στελέχωσης του κοινοτικού ιατρείου των Αντικυθήρων.



Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε και την στελέχωση των υπόλοιπων Κέντρων Υγείας, ήτοι του Πόρου, της Τροιζηνίας, της Σαλαμίνας, της Αίγινας και του Αγκιστρίου, καθώς και τα προβλήματα του πολυιατρείου Σπετσών και γενικότερα το θέμα της πρόσληψης οδηγών ασθενοφόρων.

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία των προσλήψεων στα ακριτικά νησιά είναι σε εξέλιξη με ευνοϊκότερους όρους για τους αγροτικούς ιατρούς και για τους οδηγούς των ασθενοφόρων, γεγονός το οποίο πιστεύουμε ότι θα είναι πιο ελκυστικό για την επιλογή των ιατρών στα απομακρυσμένα νησιά. 

Τέλος, επισημάνθηκε στον κ. Υπουργό η ανάγκη έκδοσης σχετικής ΚΥΑ μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού που θα αφορά προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις για την χρήση των ιαματικών λουτρών Μεθάνων για την προσέλκυση θεραπευτικού τουρισμού από το εξωτερικό και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.