Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Χαλασιές.... και ...Κάμερες

Όταν τον Ιούλιο βανδαλίστηκε το Λύκειο και μας κόστισε η αποκατάσταση χιλιάδες Ευρώ ορισμένοι έκαναν μπάνιο στο Καψάλι και σφύριζαν αδιάφορα. 

Όταν σπάσανε τις τουαλέτες στη Χώρα, τους προβολείς στην Πλατεία, όταν βάψανε στον Μέσα Βούργο και σε άλλα σημεία, πάλι οι αντιδράσεις ήταν ελάχιστες. 

Τώρα ξαφνικά όλοι ευαισθητοποιήθηκαν και προσπαθούν να προλάβουν τις κάμερες, λες και έχουν κάτι να φοβηθούν. 



Οι ίδιοι βέβαια όταν κυκλοφορούν σε πόλεις του εξωτερικού - που τα μέσα ηλεκτρονικής προστασίας είναι αυτονόητα και δεδομένα - δεν πάνε στους εκεί Δημάρχους να διαμαρτυρηθούν, ούτε κάνουν λόγο για big brother και άλλες τέτοιες βλακείες.

Οι ειρωνείες και ο λαϊκισμός δεν πρόκειται να αποτρέψουν τα φαινόμενα αυτά και εγώ προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να αποδεχθώ την μετατροπή των Κυθήρων σε Χαυτεία επειδή κάποιοι αντιδρούν για κάτι που δεν ξέρουμε και δεν έχουν τα κότσια να έρθουν να θέσουν τις διαφωνίες τους στα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα που έχει ψηφίσει ο Κυθηραϊκός Λαός. 

Κάθε άποψη τύπου "big brother" και άλλα τέτοια την απορρίπτω και δεν την λαμβάνω υπόψη μου. 

Αν αύριο το πρωί πετάξει κάποιος μια μολότωφ και καούν τα Δημοτολόγια, ΤΙ ακριβώς θα πούμε στον Εισαγγελέα κύριοι ευαισθητοποιημένοι;;; 
Θα πούμε ότι δεν προστατεύσαμε το Δημαρχείο επειδή κάποιοι επιχειρηματολόγησαν κατά των καμερών;;; 
Θα πούμε ότι δεν θέλαμε να παρακολουθήσουμε το δημόσιο χώρο, τον οποίον όμως κατά το Νόμο είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε;; 

Όλοι εσείς οι προοδευτικοί πάτε στο εξωτερικό και δεν λέτε κουβέντα για τις κάμερες, εκεί να σας παραδεχθώ λοιπόν! 
Στο επόμενο ταξίδι σας σε οποιαδήποτε πόλη ή χώρα της Ευρώπης να πάτε να διαμαρτυρηθείτε στον εκεί Δήμαρχο γιατί έχουν κάμερες παντού, στα εμπορικά κέντρα, στα μαγαζιά, στα σινεμά, στους δρόμους, τις πλατείες και τα πάρκα, στα μουσεία τους. 

Αλήθεια ΠΟΙΟΣ από εσάς διαμαρτυρήθηκε για τις κάμερες του νέου Μουσείου;;; 
Εκεί δεν σας ενοχλούν;;; 

Οι κάμερες δεν μπαίνουν για να προσβάλουν την ιδιωτικότητα των ανθρώπων, μακράν ημών τέτοιες απόψεις και πρακτικές. 

Οι κάμερες θα μπουν στα δημοτικά ακίνητα για να προλάβουν και να εποπτεύσουν τυχόν ενδεχόμενα δολιοφθορών και καταστροφής δημόσιας περιουσίας, είναι υποχρέωσή μας από το Νόμο και θα την εφαρμόσουμε κατά γράμμα.
---------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης, Δήμαρχος Κυθήρων
---------------------------------------------------------