Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ 34ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Νέο πρόσωπο σε 34χρονο, που είχε υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού, δημιούργησαν Έλληνες επιστήμονες, μετά από σειρά πλαστικών επεμβάσεων και εμφύτευση φρυδιών και γενιών!

Η περίπτωση του 34χρονου παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στη Θεσσαλονίκη, από το διαπρεπή πλαστικό χειρουργό Δρ Αναστάσιο Βεκρή, πρόεδρο της   Advanced   Hair   Clinicsστην Αθήνα.
Η ομάδα του Δρ Βεκρή, με εξειδίκευση στη μεταμόσχευση τριχοθυλακίων ,ήταν εκείνη που διαμόρφωσε την τελική εικόνα του προσώπου του 34χρονου ο οποίος για πολλά χρόνια λόγω της σοβαρής παραμόρφωσης είχε περιθωριοποιηθεί .

«Ο 34χρονος είχε ταλαιπωρηθεί για  μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς είχε υποβληθεί σε σειρά πλαστικών  επεμβάσεων προκειμένου να επουλωθούν τα σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο»αναφέρει ο Δρ Βεκρής και συμπληρώνει

«Οι πλαστικές επεμβάσεις είχαν αποτέλεσμα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν αποκατάσταση σε περιοχές που είχαν χάσει την τριχοφυΐα τους, όπως γένια, φρύδια, φαβορίτες. Ταυτόχρονα  είχε αρκετές αντιαισθητικές ουλές οι οποίες έπρεπε να καλυφθούν για να έχει μια φυσιολογική εικόνα».

Για το λόγο αυτό ο Δρ Βεκρής   επανασχεδίασε τα πάντα , καθώς τα συγκεκριμένα σημεία ήταν γυμνά. Η πολύχρονη εμπειρία του με χιλιάδες περιστατικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

 «Κάναμε μετρήσεις και μελετήσαμε την ανατομία της περιοχής» τονίζει και προσθέτει.

«Μετά την  τελική εκτίμηση και τη σύμφωνη γνώμη του 34χρονου   αποφασίστηκε η αποκατάσταση της τελικής εικόνας του προσώπου  να γίνει τμηματικά με τη  μέθοδο AdvancedFUEκαι σε βάθος χρόνου».

Αρχικά με τη  μέθοδο AdvancedFUEέγινε η εμφύτευση και αποκατάσταση των φρυδιών.

«Τα καλοσχηματισμένα και πυκνά φρύδια είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς τονίζουν το προφίλ και την εκφραστικότητα του προσώπου»εξηγεί ο Δρ Βεκρής και συνεχίζει: «Ο συγκεκριμένος ασθενής είχε καλή δότρια περιοχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού και έτσι στην πρώτη συνεδρία μπορέσαμε να προχωρήσουμε στην εμφύτευση τριχοθυλακίων στα φρύδια και στη δεύτερη και τρίτη κάναμε αποκατάσταση γενιών και μουστακιού, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις εκτεταμένες ουλές λόγω του εγκαύματος».  

Έτσι μέσα σε έξι μήνες ο 34χρονος απέκτησε σταδιακά φρύδια, φαβορίτες, μουστάκι και γένια. Η αποκατάσταση  ήταν απόλυτα επιτυχής καθώς είχαμε  επαναφύτρωση των τριχών σε ποσοστό που έφτασε το  100%.

 Πλέον, ο 34χρονος με πλούσια φρύδια, γένια και μουστάκι ζει μια φυσιολογική ζωή  «απαλλαγμένος» από τις ουλές και την παραμόρφωση του προσώπου του. Το νέο πρόσωπο τον γέμισε αυτοπεποίθηση, τον έβγαλε από το περιθώριο και σήμερα ζει και  εργάζεται στην Γερμανία.

Σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς η κάλυψη των ουλών με τριχοθυλάκια μέσω της τεχνικής FUEείναι μια εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία και προϋποθέτει τεχνογνωσία, εμπειρία και δεξιοτεχνία. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό εφόσον η αιμάτωση της περιοχής είναι καλή και η δότρια περιοχή επαρκής.

ΤΟ  ΙΣΤΟΡΙΚΟ  ΤΟΥ  34ΧΡΟΝΟΥ

Ο 34χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά πριν από αρκετά χρόνια σε πυρκαγιά που είχε προκληθεί μέσα στο σπίτι του στην Ελλάδα. Είχε υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα τρίτου βαθμού  σε ολόκληρο το πρόσωπο, τα οποία του προκάλεσαν σοβαρή παραμόρφωση.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα νοσηλεύτηκε   σε διάφορα νοσοκομεία. Μετά το τέλος της πρώτης νοσηλείας  περιθωριοποιήθηκε  λόγω της εμφάνισης του, αλλά χάρη στην στήριξη της οικογένειας του στάθηκε όρθιος και αναζήτησε την αποκατάσταση και επούλωση των τραυμάτων του.

Στη συνέχεια και για αρκετά χρόνια  υποβλήθηκε σε σειρά  πλαστικών επεμβάσεων  με δερματικά μοσχεύματα  προκειμένου να αποκτήσει και πάλι πρόσωπο.  Οι επεμβάσεις είχαν αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό αλλά και πάλι δεν είχε φρύδια και γένια. Με πρωτοβουλία της αδελφής του και μετά από υπόδειξη των θεραπόντων γιατρών του ήρθε σε επαφή με τον Δρ Βεκρή,  ο οποίος διαθέτει εξειδίκευση στη μεταμόσχευση τριχοθυλακίων και μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πράγματι μετά την  ολοκληρωμένη διάγνωση της περίπτωσής του  αποφασίστηκε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση τμηματικά, κάτι που έγινε με απόλυτη επιτυχία.

ΜΕΘΟΔΟΣ  ADVANCED  FUE

H FUE  είναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, με την οποία μεταφέρονται  τριχοθυλάκια από το υγιές σημείο του τριχωτού της κεφαλής στην περιοχή των φρυδιών, αποκαθιστώντας συγγενή έλλειψη φρυδιών ή προηγούμενα τραύματα που είχαν δημιουργήσει ουλές. Η τεχνική FUE,λόγω της ελάχιστα επεμβατικής φύσης της, επιτρέπει να γίνονται μεταμοσχεύσεις μαλλιών σε περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν απαγορευτικές, όπως χαρακτηριστικά είναι η περιοχή των φρυδιών και των γενιών.
------------------------------------
Πηγή:  advancedhairclinics.gr
------------------------------------