Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

"ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ" ΝΕΟΣ ΕΚΛ για τον ΟΡΜΟ ΒΟΙΩΝ..

Όπως προέκυψε από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, Σταύρος Αραχωβίτης, στον ραδιοσταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5" και τον Σπύρο Γεράρδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι μέσα σε ένα μήνα θα υπάρξει σχέδιο νέου Ειδικού Κανονισμού Λιμένος, το οποίο και θα τεθεί, σε δημόσια διαβούλευση. Δεσμεύθηκε δε, ότι το υπουργείο Ναυτιλίας δεν θα πράξει τίποτα αντίθετο με τη βούληση της τοπικής κοινωνίας. 

 
Ο ίδιος χαρακτήρισε "παράνομες" τις δραστηριότητες που διενεργούνται από τα μεγάλα, ποντοπόρα πλοία εντός του όρμου και τάχθηκε υπέρ της προστασίας της Ποσειδωνίας, των ζωνών Natura της περιοχής, του αρχαιολογικού χώρου του Παυλοπετρίου (που προσφάτως, λόγω των καραβιών, μπήκε στη λίστα των Απειλούμενων Μνημείων του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Μνημείων) και εν τέλει, του ιδιαίτερου τουριστικού προσανατολισμού των Βατίκων και της Ελαφονήσου. "

Ελπίζουμε πως το υπουργείο θα κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση", τόνισε ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης.

Υπογράμμισε, επίσης, χαρακτηριστικά ότι όσον αφορά τις παράνομες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στον όρμο, "μιλάμε για 20 θέσεις εργασίας, που χάνονται από λιμάνια που είναι πιστοποιημένα, προκειμένου να γίνονται οι εργασίες αυτές. Ενώ οι θέσεις εργασίας που χάνονται στα Βάτικα από τον τουρισμό είναι πολλοί περισσότερες. 

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με οικονομικούς όρους, ας μιλήσουμε...", κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές ότι τα σχετικά επιχειρήματα προέρχονται από "υπηρεσιακούς παράγοντες" του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ως Δίκτυο Περιβαλλοντικής Προστασίας της Λακωνίας, επαναλαμβάνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην αγκυροβολία των φορτηγών πλοίων και τάνκερς στον όρμο των Βατίκων, για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λόγο. 

Ελπίζουμε το υπουργείο να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση και να μην επιχειρηθεί να "αλλάξει ο Μανωλιός, φορώντας τα ρούχα του αλλιώς", με αποτέλεσμα έναν ΕΚΛ, απλώς λίγο πιο "light" από τον προηγούμενο, βάσει του οποίου "θα φεύγουν τα καράβια που μένουν"...


--------------------------------
Λακωνικό Δίκτυο
--------------------------------