Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Η βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Σταματάκη επισκέφτηκε την Ύδρα το Σάββατο 24 Οκτωβρίου για να βρίσκεται στην αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στις πληγείσες οικίες, καταστήματα και περιοχές του νησιού.
Η Ύδρα επλήγη από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, για το νησί ήταν κάτι πρωτόγνωρο, ένας δυνατός τυφώνας.

Οι ουρανοί άνοιξαν στην κυριολεξία, η καταιγίδα προκάλεσε υπερχείλιση των χειμάρρων του νησιού με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο λιμάνι, και τον παραδοσιακό οικισμό. 




Ο Δήμος Ύδρας, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας, αλλά και οι πολίτες, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, με τα στοιχειώδη μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου ν’ καθαρίσουν τις λάσπες, τα χώματα, τις πέτρες και ν’ απεγκλωβιστούν από τη λάσπη. 

Αργά το βράδυ, η Περιφέρεια Αττικής μετά από σχετική εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ενέργειες της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννας Τσούπρα, κήρυξε στον Δήμο Ύδρας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. 

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την Περιφέρεια, είναι αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή στις 23 Οκτωβρίου.

----------------------------------
Πηγή: AdelinFM
----------------------------------