Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ξυραφάκι – λέιζερ

Όχι, δεν έρχεται από το «Star Wars», αλλά από το...Kickstarter: το Skarp Laser Razor μπορεί να μοιάζει εμφανισιακά με συμβατικό ξυραφάκι, ωστόσο είναι ένα ξυραφάκι με λέιζερ, το οποίο, χάρη στο...απίστευτα φουτουριστικό της όλης υπόθεσης, έχει ήδη συγκεντρώσει χρηματοδότηση 630.000 δολαρίων (τη στιγμή που ο στόχος ήταν τα 160.000), και πολλές ακόμα ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.


Στην ουσία, πρόκειται για ένα ξυραφάκι με μικρό λέιζερ, το οποίο κόβει τρίχες σε πολύ βαθύ ξύρισμα. Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του (Μόργκαν Γκούσταφσον και Πολ Μπίνουν), η χρήση του σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κοψίματα ή καψίματα, μολύνσεις, φαγούρα, ενοχλήσεις και χρήση νερού, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

«Μήκη κύματος φωτός που θα μπορούσαν να κόψουν σκούρες τρίχες έχουν ήδη ανακαλυφθεί, αλλά να βρεθεί τρόπος να γίνει το ίδιο με ανοιχτόχρωμες τρίχες αποδείχτηκε δύσκολο. Μετά από χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, ανακαλύφθηκε ένα χρωμοφόρο στις τρίχες που θα μπορούσε να κοπεί όταν χτυπιόταν με ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος» αναφέρεται στη σελίδα στο Kickstarter.




Τα χρωμοφόρα είναι σωματίδια τα οποία απορροφούν συγκεκριμένα μήκη κύματος (χρώματα) φωτός. Αυτό που εντοπίστηκε συναντάται σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή εθνικότητας- και ως εκ τούτου το ξυραφάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πάντες.

Το Skarp Laser Razor δεν θερμαίνει ή λιώνει την τρίχα (αντίθετα με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης με λέιζερ), κάτι που συνεπάγεται απουσία κινδύνου καψίματος ή δυσάρεστων οσμών. Αντλεί την ενέργειά του από μία και μόνη επαναφορτιζόμενη ΑΑΑ μπαταρία, και φιλοδοξεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα των τεραστίων ποσοτήτων ειδών ξυρίσματος που απορρίπτονται καθημερινά, όπως λεπίδες, δοχεία αφρού κ.α.
----------------------------------------
Πηγή :  Ναυτεμπορική
----------------------------------------