Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Κορώνα- γράμματα η ζωή των εργαζομένων στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία. Τί καταγγέλλει η ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. - Ε.Σ.Υ

Σε υπαλλήλους... ενός κατώτερου Θεού καταγγέλλουν πως έχουν μετατραπεί  οι νοσηλευτές στα ψυχιατρικά νοσοκομεία του ΕΣΥ στην Αττική, καθώς όπως τονίζουν παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους καμία αντίδραση δεν υπήρξε για το γεγονός ότι η φύλαξη "ακαταλόγιστων εγκληματιών" εξακολουθεί να γίνεται στα νοσηλευτικά ιδρύματα χωρίς να υπάρχει το προβλεπόμενο φυλακτικό προσωπικό. 

 
Οι νοσηλευτές μάλιστα σε νέα επιστολή τους προς το ΥΥΚΑ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και τον Διοικητή στο Δαφνί προειδοποιούν πως κάθε μέρα τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ασφάλεια προσωπικού και ασθενών, αναφέροντας μάλιστα πως μόλις πριν λίγες μέρες, διαδραματίστηκε ακόμη ένα περιστατικό βίας από από κρατούμενο σε εργαζόμενο.

"Βρισκόμαστε ενώπιον του παράδοξου και οξύμωρου φαινομένου ασθενείς- κρατούμενοι που έχουν κριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο ως επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, έχοντας διαπράξει αξιόποινες πράξεις, να θεωρούνται εν τοις πράγμασι «ακίνδυνοι» για εργαζομένους, ασθενείς και συνοδούς- γιατί πώς αλλιώς να εξηγηθεί λογικά η  μη παρουσία φυλακτικού προσωπικού και η παράλειψη διαμόρφωσης ειδικών χώρων νοσηλείας!" αναφέρεται χαρακτηριστικά από την ΣΥΝΟΨΥΝΟ- ΕΣΥ Αττικής. 

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της ζητούν επίσης να υπάρξει εφαρμογή των νομοθετικών επιταγών "προτού θρηνήσουμε θύματα", με προώθηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών (κατάλληλα εκπαιδευμένο φυλακτικό προσωπικό, δημιουργία δωματίων κατάλληλα διαμορφωμένων για τη νοσηλεία – φύλαξη επικίνδυνων ασθενών, επαρκή στελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό κ.α.), για τη διασφάλιση της ζωής εργαζομένων και ασθενών.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ
---------------------------
Πηγή: stogiatro.gr
---------------------------