Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - 30/09/2015 - Συνάντηση με τουριστικούς πράκτορες

Κλείνοντας τη σειρά των επαφών του στην Ελβετία, ο κ. Δήμαρχος μετέβη στην πόλη του Aesch όπου είχε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες του ταξιδιωτικού γραφείου LAROS TOURS που επί 30 σχεδόν χρόνια μεταφέρουν Ελβετούς τουρίστες στην Ελλάδα.

Οι ιδιοκτήτες κ. Γιώργος Λαμπαράς με τη σύζυγό του, είναι γνώστες του τουριστικού προϊόντος των Κυθήρων και μαζί με τον κ. Δήμαρχο ανέλυσαν όλα τα δεδομένα σχετικά με την προσπάθεια αύξησης του τουριστικού ενδιαφέροντος των Ελβετών για τα Κύθηρα. 



Σημειώθηκαν αρκετά ζητήματα που θα τεθούν στην Τουριστική Επιτροπή και αφορούν σε προβλήματα που οι Ελβετοί εντοπίζουν αναφορικά με τα Κύθηρα, ενώ θα διερευνηθεί η δυνατότητα συμμετοχής του Δήμου στην Τουριστική Έκθεση της Βέρνης τον προσεχή Ιανουάριο, την οποία επισκέπτονται περίπου 50.000 άτομα.

Οι Ελβετοί, λόγω των υψηλών εισοδημάτων τους (ο μέσος μηνιαίος μισθός στην Ελβετία είναι σχεδόν 12πλάσιος του ελληνικού) αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό κοινό για τον τουρισμό και την οικονομία των Κυθήρων και ο Δήμος στοχεύει στην διαρκή διαφήμιση του νησιού στην Ελβετία με αφορμή και την έκθεση για τα Αντικύθηρα στη Βασιλεία, που θα δράσει υποστηρικτικά και σωρευτικά σε κάθε προσπάθεια διαφήμισης.





Πριν την αναχώρησή του για την Ελλάδα, ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε τον Διευθυντή του Μουσείου Αρχαιοτήτων της Βασιλείας Dr. Andrea Bignasca, τον οποίο ευχαρίστησε και επίσημα για την φιλοξενία και την υποδοχή που παρέσχε στην ελληνική αντιπροσωπεία αλλά και για την τεράστια προβολή που έχει κάνει το Μουσείο στην περιοδική έκθεση του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, καθώς στα κεντρικότερα σημεία της Βασιλείας υπάρχουν αφίσες και banners της έκθεσης.

Πέραν της επιστημονικής και πολιτιστικής διάστασης του γεγονότος, οι επισκέπτες της Έκθεσης που μέσα στο επόμενο εξάμηνο υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και το τουριστικό υλικό των Κυθήρων που βρίσκεται ήδη στις προθήκες του Μουσείου.







Ο κ. Bignasca δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή για το γεγονός ότι το Μουσείο που διευθύνει φιλοξενεί για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος τους Θησαυρούς του Ναυαγίου των Αντικυθήρων.

Ο κ. Δήμαρχος δώρησε μια αναμνηστική πλακέτα στον Διευθυντή του Μουσείου και εκείνος ανταπέδωσε με μια σειρά των ειδικών εκδόσεων του Μουσείου για την έκθεση των Αντικυθήρων, τις οποίες την προσεχή Δευτέρα 5 Οκτωβρίου ο κ. Δήμαρχος θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον οποίον θα ενημερώσει εκτενώς στο Προεδρικό Μέγαρο για τα εγκαίνια της έκθεσης στη Βασιλεία, καθώς το ενδιαφέρον του κ. Προέδρου για το Ναυάγιο είναι έντονο και έχει εκφραστεί με την παροχή της υψηλής αιγίδας Του στις νέες έρευνες στο χώρο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων και με την επίσκεψή του στα Κύθηρα και Αντικύθηρα στις 21/5/2015.
------------------------------
Πηγή:   kythira.gr
------------------------------