Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων

Η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων συνδέθηκε από την ίδρυσή της στη βάση του εθελοντισμού, ο οποίος και την προέβαλλε εντός και εκτός Κυθήρων.

Η νέα Δημοτική Αρχή, πιστή στην προεκλογική της δέσμευση, θα προωθήσει άμεσα τη θεσμική υπαγωγή της Βιβλιοθήκης στην ομπρέλα του ΝΠΔΔ "Πνευματικό Κέντρο - Παιδικοί Σταθμοί", προκειμένου η λειτουργία της να γίνεται με τρόπο θεσμικά σωστό και με βάση το δημόσιο λογιστικό, ακριβώς δηλαδή όπως επιβάλλεται από το Νόμο. 

Αυτό δεν αποκλείει κανέναν από τη λειτουργία της ΔΒΚ, ούτε φυσικά όσους μέχρι σήμερα ασχολήθηκαν με αυτήν, τους οποίους ευχαριστούμε για τη συνεισφορά τους και τον χρόνο που έχουν αφιερώσει σε αυτό το εγχείρημα.

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή επιθυμεί την ενασχόληση με τη ΔΒΚ και άλλων προσώπων, Κυθηρίων ή μη, που μπορούν να προσφέρουν από το χρόνο τους στη δημιουργία νέων προγραμμάτων αλλά και στην ενίσχυση των υπαρχόντων και γι΄αυτό είναι δεκτική σε σχετικές προτάσεις που θα υποβάλλονται απευθείας στο Δήμαρχο από κάθε ενδιαφερόμενο.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ανακοινωθεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΔΒΚ για το έτος 2015-16, τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου που έχουμε ήδη επεξεργαστεί καθώς και άλλες δραστηριότητες.

Οι πάντες είναι ευπρόσδεκτοι, ουδείς αποκλείεται από την δραστηριότητα αυτή και η απόφασή μας για θεσμική θωράκιση της Βιβλιοθήκης μόνο ως πράξη ενίσχυσής της μπορεί να ειδωθεί.
------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης-Δήμαρχος Κυθήρων
------------------------------------------------