Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Έκπτωτος και από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, Δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης.

Απορρίφθηκε από το αρμόδιο Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση αναστολής που υπέβαλε ο κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε σημερινή του συνέντευξη, σχετικά με την ποινή της έκπτωσης που του επιβλήθηκε πριν 2 μήνες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, σχετικά με τις γνωστές δικαστικές υποθέσεις στο Δήμο Κυθήρων αλλά και με το ζήτημα που επί 8 χρόνια ταλάνισε την τοπική κοινωνία, δηλαδή το γεγονός ότι ο κ. Πρωτοψάλτης ασκούσε παράλληλα τα καθήκοντα του Αντιδήμαρχου και του εργολάβου δημοτικών έργων σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης έκπτωσης. 

Η σελίδα μας εξαρχής είχε λάβει θέση στο γνωστό θέμα, επιμένοντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος καθώς δεν μπορεί στο ίδιο πρόσωπο να ταυτίζονται άμεσα ή έμμεσα οι ιδιότητες του εργοδότη και του εργολήπτη, για λόγους διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης των επαγγελματιών.

Η διαρκώς επαναλαμβανόμενη άποψη του κ. Πρωτοψάλτη ότι πρέπει και εκείνος να δουλέψει έπεσε και επίσημα στο κενό, καθώς το ΣΤΕ δεν χορήγησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής έκπτωσης (κάτι που σπανίως απορρίπτεται), κρίνοντας την υπόθεση και επί της ουσίας και όπως φαίνεται έκρινε ότι εάν χορηγούσε την αναστολή θα βλαπτόταν το δημόσιο συμφέρον καθώς ο κ. Πρωτοψάλτης παραμένει Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, ασκεί δηλαδή οικονομική διοίκηση στο Δήμο όταν απουσιάζει ο Δήμαρχος, κάτι που προβλέπεται στον Καλλικράτη (ποσόστωση στη συμμετοχή των μελών της Αντιπολίτευσης στα όργανα διοίκησης).

Απομένει η εκδίκαση της κυρίως προσφυγής του κ. Πρωτοψάλτη ενώπιον του ΣΤΕ σχετικά με την επιβληθείσα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ποινή της έκπτωσης, η οποία προβλέπεται να συζητηθεί τέλη του χρόνου ή αρχές του επόμενου, ενώ όπως είναι γνωστό εκκρεμεί ο προσδιορισμός της εκδίκασης της έφεσης της Εισαγγελέως κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης της πολύκροτης δίκης των περασμένων μηνών.

Παράλληλα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι δικαστικές εμπλοκές θα έχουν πολύ μεγάλη συνέχεια αφού «τρέχει» ήδη και σοβαρή δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το νόμο, ο Δήμαρχος πρέπει να καλέσει σε ορκωμοσία τον 1ο αναπληρωματικό του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, που είναι ο πρώην Λυκειάρχης κ. Δημήτρης Φατσέας, ενώ τα εναπομείναντα μέλη του συνδυασμού στο Δ.Σ. θα αποφασίσουν ποιος θα ηγείται πλέον της παράταξης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
----------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------------