Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Δελτίο Τύπου - 27/8/2015 - Εγκατάσταση Συστήματος Seatrac για ΑΜεΑ στο Καψάλι

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου, της Περιφέρειας και του προμηθευτή (ΤΟΒΕΑ Ε.Π.Ε.) εγκαταστάθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 27/8/2015 το σύστημα SEATRACK στην παραλία του Καψαλίου. 

Το σύστημα επιτρέπει στα αμαξίδια ΑμΕΑ την πρόσβαση στη θάλασσα, αίροντας φυσικούς και λοιπούς περιορισμούς που καθιστούν απαγορευτικό το θαλάσσιο μπάνιο για τους συμπολίτες μας που πάσχουν από κινητικά προβλήματα και αναπηρία. Το σύστημα αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και αποτελεί παγκόσμια ελληνική πατέντα.

Η Περιφέρεια Αττικής προμηθεύτηκε 11 συστήματα SEATRACK (μη μόνιμη βοηθητική διάταξη για την πρόσβαση ΑμΕΑ σε παραλίες). Η διαδικασία είχε ξεκινήσει πριν 2 περίπου χρόνια αλλά η αρχική σύμβαση ακυρώθηκε λόγω διαδικαστικών παραλείψεων. Η νέα σύμβαση υπεγράφη στις 20/08/2015 (Αρ. Σύμβασης 189/2015) μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και της Περιφέρειας Αττικής. Η δαπάνη για κάθε μία διάταξη ανήλθε στο ποσόν των 28.557,79€ + Φ.Π.Α.

Ο Δήμαρχος βρίσκεται ήδη σε επαφή με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τους υπευθύνους του έργου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανάλογη εγκατάσταση και στην παραλία της Αγ. Πελαγίας, ενώ προγραμματίζεται η υλοποίηση και άλλων έργων υποδομής για να καταστούν οι 2 παραλίες πλήρως προσβάσιμες σε ΑμΕΑ (ειδικά WC, χώροι στάθμευσης, ειδική σήμανση), κάτι που θα αναβαθμίσει κατά πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες, το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου και του νησιού καθώς και την τουριστική μας υποδομή, ανοίγοντας νέες τουριστικές αγορές, όπως ο τουρισμός ατόμων με αναπηρία.

Ο Δήμος Κυθήρων εφιστά την προσοχή των λουομένων και περιοίκων αναφορικά με την ασφάλεια της εγκατάστασης και την προστασία της από βανδαλισμούς, κακή χρήση και κάθε άλλη παρέμβαση από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Σε περίπτωση που παρά την έκκλησή μας, παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα, η εγκατάσταση θα μεταφερθεί σε άλλη παραλία.











---------------------------   
Πηγή: kythira.gr
---------------------------