Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Πρόσθετες πληροφορίες για την προσάραξη του φορτηγού πλοίου WITTENBERGEN στις Δραγονάρες

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, σχεδόν έχει αποκλειστεί κάθε πιθανότητα ρύπανσης απο το προσαραγμένο φορτηγό πλοίο.

Όπως όλα δείχνουν με την μέχρι τώρα εκτίμηση της κατάστασης υπάρχει μικρό ρήγμα στη πλώρη , χωρίς εισροή στο εσωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι το ρήγμα καταλήγει σε στεγανό χώρο στην περιοχή του βολβού πλώρης χωρίς να υπάρχει ουδεμία περίπτωση γειτνίασης η επηρεασμού κάποιας δεξαμενής καυσίμων η λιπαντικών. Αυτό σημαίνει ότι είναι απολύτως ασφαλής η προσπάθεια αποκόλλησης του πλοίου.



Μέχρι την Κυριακή θα είναι καλός ο καιρός σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ άρα θεωρητικά και εφόσον το πλήρωμα έχει κάνει σωστή εκτίμηση θα αντιμετωπιστεί διότι θεωρείται απλό συμβάν όσο αφορά την επέκταση της ζημιάς. 

Αυτό όμως δεν το κάνει να μην υπολογίζετε σαν ένα σοβαρό συμβάν και θα πρέπει να γίνουν μια σειρά σωστών διαδικασιών, π.χ. την ανάθεση σε εταιρεία για την αποκόλληση νε την απαραίτητη βοήθεια ρυμουλκού-{ων}, υποβρύχια επιθεώρηση για την ακριβή διαπίστωση της εκτάσεως του ρήγματος, ταυτόχρονα την παρουσία αντιπροσώπου της κλάσεως του πλοίου {της ασφαλιστικής κλάσεως που είναι οι Germanischer Lloydς} για την εκτίμηση της συνέχισης η μη του πλού του πλοίου και κάποια άλλα πράγματα που κρίνονται απαραίτητα .

Όσο για το πως έγινε το ατύχημα είναι κάτι που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς πως έγινε ..Οι αρμόδιες αρχές έχουν αναλάβει την έρευνα.

Πιθανώτερο είναι το ανθρώπινο λάθος μη αποκλειουμένης της περιπτώσεως μηχανικής βλάβης η βλάβης του πηδαλίου.
---------------------------------------------------------
Συμβαίνει Τώρα-Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------------------------------