Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ανέστειλαν την απεργία της Τρίτης οι ναυτικοί!

Την αναστολή της πανελλαδικής απεργίας που είχε κηρύξει η ΠΝΟ για την Τρίτη 30 Ιουνίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισε η διοίκηση της Ομοσπονδίας σε έκτακτη συνεδρίασή της το Σάββατο, λόγω της «κρισιμότητας των στιγμών και τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας».


Η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι μετά τις τελευταίες γνωστές εξελίξεις στη χώρα μας, συνεδρίασε έκτακτα η διοίκηση προκειμένου να επανεξετάσει την εξαγγελθείσα απεργία για την Τρίτη και μετά από μακρά συζήτηση και αφού έλαβε υπόψιν της και την αναστάτωση η οποία έχει προκληθεί στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων αποφάσισε την αναστολή.

Η απόφαση αυτή όπως επισημαίνει σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αναστέλλεται ο αγώνας των ναυτεργατών για την επίλυση των οξυμένων και καυτών προβλημάτων για τα οποία και έχει προκηρυχθεί η απεργία, αντίθετα μάλιστα, τα λάβαρα δεν υποστέλλονται, οι ναυτεργάτες δεν κιοτεύουν και δεν σκύβουν το κεφάλι.

Όπως ξεκαθαρίζει η ΠΝΟ η απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί σε χρόνο μεταγενέστερο που θα καθορισθεί με απόφαση της διοίκησης. «Ο αγώνας της ΠΝΟ δεν αφορά μόνο εργασιακές και κοινωνικοασφαλιστικές διεκδικήσεις και αιτήματα, αλλά αφορά την ίδια την επιβίωση και αξιοπρέπεια των Ελλήνων ναυτεργατών ως εργαζομένων και συνταξιούχων και ως ελεύθερων ατόμων στην κοινωνία μας» τονίζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας και καλεί τους ναυτεργάτες να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση.
--------------------------------------------------------------------------
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών-Χριστίνα Παπασταθοπούλου
--------------------------------------------------------------------------