Τρίτη 26 Μαΐου 2015

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Νεάπολη... Ελευσίνα»

Συνεντεύξεις Για το "πειρατικό" αγκυροβόλιο στην Νεάπολη, τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών γραμμών, τον Άϊ Στράτη, την κρίση στην ναυσιπλοΐα αλλά και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μίλησε στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.   Τι γίνεται με τον Άι Στράτη και την Λήμνο;

Έχουμε καθημερινή επικοινωνία με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες για την επίλυση του προβλήματος του ακτοπλοϊκού συστήματος, δήλωσε ο κ. Δρίτσας ερωτώμενος για τις ελλείψεις σε δρομολόγια που συνδέουν τα νησιά με την ενδοχώρα. Μεγάλο αγκάθι η αφερεγγυότητα ορισμένων εταιρειών που ουσιαστικά επιλέγουν, οργανώνουν και ρυθμίζουν τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τα νησιά, συμπλήρωσε.


Θέλουμε να βάλουμε μια σειρά , δεν γίνεται όμως να κάνουμε αυθαίρετες κινήσεις , πρέπει να πάμε σύμφωνα με το νόμο, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός. "Για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε, μαζί με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών σε κίνηση έκπτωσης της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην γραμμή του Άϊ Στράτη" - Μέχρι την επόμενη Τετάρτη ο Άϊ Στράτης και η Λήμνος θα καλύπτονται κανονικά με δρομολόγια.

Παράλληλα στις εμπορικές γραμμές, ενώ υπάρχει συνέπεια και επάρκεια δρομολογίων εγείρονται ενστάσεις για την χάραξη των δρομολογίων, που θα εξεταστούν, συμπλήρωσε.

Ελληνικά καράβια με ελληνική σημαία

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι η διαρκής ενίσχυση της ελληνικής σημαίας, που όμως θα έχει και κοινωνικό όφελος - Η ναυτική εργασία πρέπει να διασφαλιστεί - Πολιτική ενθάρρυνση ώστε να ανταποκριθούν οι εταιρείες στην πρόσληψη νέων Ελλήνων ναυτικών με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στην διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας, συμπλήρωσε.

Επανασχεδιασμός λειτουργίας των λιμανιών

"Υπάρχει πολιτική διάθεση, αν και προτεραιότητα έχει η επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, ώστε να αξιοποιηθούν λιμάνια που βρίσκονται ανενεργά".

Πειρατικό αγκυροβόλιο (Νεάπολη - Πελοπόνησσος)

Ο λιμενάρχης έκανε μια πρόσκληση στους φορείς χωρίς να έχει ληφθεί καμία ακόμη απόφαση, Δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν αποφάσεις χωρίς να είναι σύμφωνοι και οι κάτοικοι της περιοχής - Το θέμα βρίσκεται υπό διαβούλευση, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να γίνει η Νεάπολη περιοχή με περιβαλλοντική μόλυνση.


Για τις διαπραγματεύσεις με φόντο την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

"Το μεγάλο στοίχημα στην διαπραγμάτευση, που θα οδηγήσει σε μια συμφωνία, είναι αφενός η ανάγκη τήρησης των υποχρεώσεων της κυβέρνησης στους δανειστές και παράλληλα να διασφαλίζει στον ελληνικό λαό την δυνατότητα, την επόμενη μέρα, να μπορεί σχεδιάσει την διαδικασία ανασύνταξης της κατεστραμμένης χώρας".
--------------------------------
Πηγή: stokokkino.gr
--------------------------------