Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων -30/4/2015 Δημοτικό Συμβούλιο 29-4-15

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 29/4 το Δημοτικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Στο στάδιο της ενημέρωσης ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε:
 
1. Στην αποδοχή της πρόσκλησης που απεύθυνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί το νησί μας. Ο κ. Παυλόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στα Κύθηρα και Αντικύθηρα στις 21 Μαΐου. 

2. Στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για το ακτοπλοϊκό και συγκεκριμένα 
α) στη συνεργασία με τους όμορους Δήμους, 
β) στις ενέργειες προς τη ΛΑΝΕ και στη συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Δρίτσα. Αναφορικά με την τελευταία, πρέπει να σημειωθεί, ότι κατόπιν επίμονου αιτήματος του Δήμου ήδη η Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών απέστειλε στη Δημοτική Αρχή για παροχή ενημέρωσης τις δηλώσεις δρομολογίων των δύο πλοίων που εξυπηρετούν το νησί (για το ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ μέχρι 31/10/2015 και για το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ μέχρι 31/10/2016).
3. Στην επίσκεψή του με τον Αντιδήμαρχο κ.Κομηνό στο Γ.Ν. Κυθήρων (Τριφύλλειο), όπου έγινε αναλυτική ενημέρωση από τη Διοίκηση για τις δυνατότητες του νέου Νοσοκομείου και ορισμένες ελλείψεις του. Ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι με βάση την ενημέρωση που είχε από τον Διοικητή του Ιδρύματος και με βάση τον σχετικό πίνακα προσωρινών αποτελεσμάτων, υπάρχει μετά από πολύμηνο κενό δήλωση ενδιαφέροντος από Ιατρό για την κάλυψη του Π.Ι. Αντικυθήρων, εξέλιξη εξόχως σημαντική για το μικρό νησί.

4. Στη διοργάνωση της φωτογραφικής έκθεσης «Ελιά, το Ευλογημένο Δέντρο» καθώς και στην απόφαση μη χρήσης του Ανοικτού Θεάτρου Ποταμού μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών που απαιτούνται (οικοδομικές εργασίες, πυρασφάλεια, οδεύσεις ΑμΕΑ, φωτισμός, ηχητικά, σχέδια διαφυγής κ.λπ.) και τη νόμιμη αδειοδότησή του, για λόγους ασφαλείας.


5. Στην παρουσία του στο Προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στις 22 Απριλίου στο Λουτράκι καθώς και στην προγραμματισμένη παρουσία του στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική (7-9 Μαΐου), όπου θα κάνει παρέμβαση για ζητήματα νησιωτικών Δήμων.

6. Στην παρουσίαση των Κυθήρων και Αντικυθήρων στην εκπομπή «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» της ΝΕΡΙΤ καθώς και στην διοργάνωση δημοσιογραφικής προβολής και λήψεων από την εκπομπή στα Κύθηρα και Αντικύθηρα κατά τον προσεχή Ιούνιο.

7. Στις ενέργειές του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Αστυνομίας σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης των Α/Σ Ποταμού και Αντικυθήρων, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα.

8. Στην ημερίδα που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Εταιρεία για τη νέα αγροτική πολιτική καθώς και στην έγκριση πρόσληψης 4 υπαλλήλων διάρκειας 2 μηνών από την Αναπτυξιακή.
Ενημέρωση έγινε επίσης και από τον συγκοινωνιολόγο κ. Γιάννη Τσούφη, ο οποίος έχει αναλάβει για λογαριασμό των αυτοκινητιστών την υποβολή μέχρι 15 Μαΐου σχεδίου εσωτερικής συγκοινωνίας που θα τεθεί στην έγκριση της Περιφέρειας.



Το Δ.Σ. ενέκρινε τη μελέτη αποκατάστασης και επισκευής του Δρόμου Αγ.Πελαγίας – Αγ.Αναστασίας με ποσό 220.000€ που θα καταβληθεί από την Περιφέρεια Αττικής κατόπιν αιτήματος του Δήμου. Ενέκρινε επίσης τη μετάβαση του Δημάρχου στην Ελβετία κατά τον προσεχή Σεπτέμβριο για την τελετή εγκαινίων της Έκθεσης για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βασιλείας.

Το Δ.Σ., πέραν των τρεχόντων θεμάτων ημερήσιας διάταξης, συζήτησε διεξοδικά και το ζήτημα της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων και αποφάσισε ομόφωνα να μην προβεί σε μεταφορά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι την λήψη οριστικής απόφασης της ΚΕΔΕ κατά το Συνέδριό της στη Χαλκιδική στις 7-9 Μαΐου, μετά το οποίο το Δ.Σ. θα επανεξετάσει τη στάση του. Όλες οι πτέρυγες συμφώνησαν στην ανάγκη περιφρούρησης του αυτεξούσιου και αυτοδιοίκητου των Δήμων που διασφαλίζεται από το Σύνταγμα. 
----------------------------------------------------------------------------
Πηγή: kythira.gr-Φωτογραφίες Βαλέριος Καλοκαιρινός Photo Cerigo
----------------------------------------------------------------------------