Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Αναβλήθηκαν οι παρελάσεις στους περισότερους Δήμους της Χώρας

Στους περισότερους Δήμους της Χώρας αναβλήθηκαν οι παρελάσεις {187  απο τους 325} για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Ανάμεσα σε αυτούς και ο Δήμος Κυθήρων. 


Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η σελίδα μας, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν τελείως ακατάλληλες αλλά και επικίνδυνες για την μεταφορά αλλά και για την διενέργεια της παρέλασης των μαθητών.

Εκτός της συνεχούς βροχόπτωσης επικρατούσε και εξαιρετικά πυκνή ομίχλη η οποία επέτρεπε την ορατότητα μόνο σε λίγα μέτρα, σε πολλές περιοχές του νησιού.


Κάποιοι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία αναμένοντας μέσον μεταφοράς αλλά οι περισότεροι μαθητές δεν προσήλθαν στα σημεία συγκέντρωσης η ίσως πολύ σωστά εμποδίστηκαν από τους γονείς τους.

Ο αρμόδιος για την παιδεία Αντιδήμαρχος ήλθε σε επαφή με τους λεωφορειούχους που θα μετέφεραν τους μαθητές οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο να υπάρξει μεταφορά μαθητών κάτω από τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα σε τηλεφωνική επικοινωνία του αρμόδιου Αντιδημάρχου με τον υπεύθυνο της Φιλαρμονικής Ποταμού Κυθήρων, υπήρξε πληροφόρηση ότι κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες δεν ήταν δυνατόν να παίξει η Φιλαρμονική ούτε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις.

Επίσης υπήρξαν αρκετά τηλεφωνήματα γονέων οι οποίοι πληροφόρησαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να στείλουν τα παιδιά τους να βραχούν και να κινδυνεύσουν να κρυώσουν με τέτοιο καιρό.

Αρμοδίως ενημερώθηκαν οι υπευθυνοι, Γυμνασιάρχης και Λυκειάρχης του Γυμνασίου-Λυκείου Κυθήρων, και επίσης αιτήθηκε να προσέλθουν στην Δοξολογία μόνον οι σημαιοφόροι, και ίσως όσοι παραστάτες είχαν την δυνατότητα λόγω απόστασης, έτσι ώστε να παραστούν στην διάρκεια της Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου.

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα η μη εκτέλεση των εορταστικών - επετειακών εκδηλώσεων ήτανε πρωτόγνωρη και δεν είχε ξαναγίνει στα Κύθηρα. Εμείς θα υπενθυμίσουμε ότι πάλι λόγω καιρού δεν έγιναν οι εορταστικές εκδήλώσεις τουλάχιστόν 5 φορές τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
α) 1998 Εορτασμός 25ης Μαρτίου
β) 2000 Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου
γ) 2004 Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Κλείνοντας την έρευνα μας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η απόδοση τιμής σε όσους έδωσαν το αίμα την ζωή και την ψυχή τους για την απελευθέρωση της πατρίδας μας δεν είναι μόνον οι παρελάσεις, οι λόγοι, οι παιανισμοί και οι καταθέσεις στεφάνων.

Είναι πολύ περισότερα από αυτά.

Είναι η σημερινή ψυχή και το αίσθημα σεβασμού για όλους όσους θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, που θα περάσει στους νέους ανθρώπους μέσα από την εκπαίδευση και μέσα από την οικογένεια και θα εμπνεύσει την πραγματική έννοια του εορτασμού που αντιστοιχεί με το μεγάλο αγαθό της Ελευθερίας, που πρέπει να διατηρηθεί ανέπαφο και αδιαπραγμάτευτο στην καρδιά και στο μυαλό τους, μαζί με την ομόνοια και την ομοψυχία, η οποία ατυχώς λείπει δραματικά από πολλούς που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι μπροστάρηδες σε αυτό.....
---------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------