Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΠΑΝΙΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΤΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Μόλις έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες ότι στο Μυλοπόταμο συνετελέσθη μία εγκληματική ενέργεια σε βάρος του περιβάλλοντος. 
Συγκεκριμένα, στην Φόνισσα, με τους καταρράκτες και τη σπάνια ομορφιά του τοπίου κάποιοι ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ όπως καταγγέλλεται και από τοπικούς παράγοντες και αυτόπτες μάρτυρες, έκοψαν περιμετρικά τους φλοιούς των κορμών από τρία αιωνόβια δένδρα της εξαιρετικού κάλλους ρεματιάς με σκοπό να ξεραθούν, κάτι που θα γίνει μετά βεβαιότητας, αφού τα δένδρα ζουν από τον κορμό τους. 

Η καθε μορφής σιωπή αποτελεί συνενοχή γιατί δεν πρόκειται μόνο για το εικονιζόμενο αιωνόβιο δέντρο αλλα για πολλά .Το η Τα βέβηλαχέρια της καταστροφής θελουν κόψιμο .Ο Δήμος και ο Τύπος έχουν μεγάλη ευθύνη .Τολμηστε για να περισώσουμε τα απομένοντα.
Υπενθυμίζουμε ότι προ 15 περίπου ετών είχε γίνει κάτι ανάλογο στον ίδιο τόπο και μία αιωνόβια λεύκα έπεσε θύμα της μανίας των τότε εγκληματιών.

Ακόμη μένει στο χώρο, ένας θεόξερος γίγαντας, που θυμίζει σε όλους πόσο επικίνδυνοι είναι οι άνθρωποι, όταν δεν σέβονται τον τόπο τους και καταφεύγουν σε τέτοιες σατανικές μεθόδους για να τον καταστρέψουν. 

Δεν έχουμε καμία πληροφορία για το ποίοι μπορεί να έκαναν αυτή την άθλια επιχείρηση, αλλά καλούμε το Δήμο, ΟΛΑ τα Κυθηραϊκά σωματεία και τους φορείς του τόπου όχι μόνο να καταγγείλουν με κάθε μέσο αυτή την εγκληματική πράξη, αλλά να υποβάλουν ΑΜΕΣΩΣ μήνυση ώστε να αρχίσει έρευνα της Αστυνομίας για να συλληφθούν οι δράστες της αποτρόπαιης αυτής ενέργειας και να τιμωρηθούν, ασχέτως αν είναι απλά άφρονες ή παράφρονες. Γιατί εγκληματίες σε βάρος των Κυθήρων είναι σίγουρα. 

Κάθε καθυστέρηση στις ενέργειες αυτές σημαίνει ότι οι άρρωστοι εγκέφαλοι που συνέλαβαν αυτή την ιδέα της καταστροφής θα νομίζουν ότι οι Κυθήριοι θα αδιαφορήσουν για μία ακόμη φορά, όπως έκαναν πριν από χρόνια. ΤΩΡΑ πρέπει οι πάντες να δώσουν μια ηχηρή ΑΠΑΝΤΗΣΗ. 

Ο πολιτισμός μας δεν είναι μόνο «πανηγυράκια και εκδηλωσούλες» είναι και ο τρόπος που φερόμαστε στο περιβάλλον, στη φύση, στα ζώα. 

Σε όσα τέλος πάντων αποτελούν τη συντροφιά μας πάνω στη Γη, σε όσα μας έδωσε ο Δημιουργός για να ζούμε μ’  αυτά ή να μας ζουν! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ.
                                   ΕΜΜ. Π. ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ « ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ»


Σημ. Ευχαριστούμε τις φιλόξενες στήλες των συναδέλφων, καθώς η δική μας φωνή είχε μόλις εκτυπωθεί και σε ένα μήνα θα είναι πολύ αργά για σοβαρή δράση.