Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ-ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 28-3-2015

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο το Σάββατο 28-3-2015 στις 11.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του Λάζαρου Βέζου.

Παρόντες οι αντιδήμαρχοι, Μαθιός Αγγελιουδάκης και Γιώργος Κομηνός.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Ζαντιώτης, Ειρήνη Τραβασάρου, Γιάννης Κατσανεβάκης, Μαρία Κασιμάτη, από την πλειοψηφία και οι, Μιχάλης Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Δημήτρης Λουράντος και Αντώνης Πρωτοψάλτης, από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Ο Δήμαρχος απουσίαζε, ευρίσκεται εκτός Κυθήρων.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν δέκα επτά.
Με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η συνέχιση της διακοπής των εργασιών μέχρι 31-5-2015, στα έργα "Ασφαλτόστρωση οδού προς παραλία Χαλκού" και "Ασφαλτόστρωση οδών οικισμού Διακοφτίου".

Εγκρίθηκε η παράταση περαιώσεως του έργου "Βελτίωση οδών Αγίας Πελαγίας", μέχρι 10-5-2015.
Επίσης εγκρίθηκαν, κατά πλειοψηφία, τα πρωτόκολλα οριστικής παραλαβής των έργων:
"Ανάπλαση πλατείας Δοκάνων", "Αποκατάσταση λιθόκτιστων Τοπικής Κοινότητας Κυθήρων", "Ασφαλτόστρωση οδού προς Μελιδόνι",
"Ασφαλτόστρωση οδού προς Τροχάλια Παναγία Ορφανή", "Βελτίωση οδού προς Κακή Λαγκάδα",
"Βελτίωση οδών Τοπικού Διαμερίσματος Καραβά".

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 6-5, η εισήγηση για την έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου "Οδοποιία Τοπικού Διαμερίσματος Μητάτων".

Η απόρριψη έγινε, αφού δεν ψήφισαν μέλη της πλειοψηφίας, χωρίς την απαραίτητη αιτιολόγηση, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο ακύρωσης της απόφασης.

Δημιουργεί πάντως ερωτηματικά, η στάση της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης να καταψηφίζει χωρίς αιτιολογία εισηγήσεις, όπως όλα τα πρωτόκολλα οριστικής παραλαβής των έργων, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί, έχουν παραδοθεί και έχουν δοθεί σε χρήση.

Επίσης ερωτηματικά δημιουργεί η συμπεριφορά του Αντιδημάρχου και αναπληρωτή του Δημάρχου, να κάθετε μεν στην θέση του Δημάρχου, αλλά να καταψηφίζει τις εισηγήσεις του συναδέλφου του, Αντιδημάρχου!

Στην σημερινή αρνητική ψήφο για το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής του έργου "Οδοποία Δημοτικού Διαμερίσματος Μητάτων", ο τοπικός εκπρόσωπος της Κοινότητας, δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε που έγινε το έργο, αν έγινε, πότε έγινε και ο τίτλος του είναι πολύ γενικός!

Είναι γεγονός ότι στα Μητάτα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2006 και τις καταστροφές που προξένησε, δημιουργήθηκε ανάγκη υλοποίησης πολλών έργων, για την επούλωση των πληγών.

Στην προσπάθεια αυτή, όταν η παράταξη μας, ως δημοτική αρχή, αγωνιζόταν να επιτύχει το μέγιστο, ο τοπικός πρόεδρος ήταν απών, ασχολούνταν με τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα!

Δεν είδε ότι αποκαταστάθηκε η βατότητα του επαρχιακού δρόμου προς Βιαράδικα, ο οποίος είχε καταστραφεί, είχε διακοπεί η οδική επικοινωνία των δύο χωριών, δεν είδε ότι αντικαταστάθηκε ολόκληρο το εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης από αμίαντο, δεν είδε ότι διαπλατύνθηκαν οι Δημοτικοί δρόμοι εντός του οικισμού και κτίστηκαν πέτρινοι τοίχοι σε όλες τις ιδιοκτησίες, δεν είδε ότι κατεδαφίστηκαν και απομακρύνθηκαν όλα τα ετοιμόρροπα κτίσματα.

Δεν είδε το μεγάλο έργο αποκατάστασης της πλατείας, η οποία αποκολλήθηκε με τον σεισμό και στη θέση του μοναδικού μπαλκονιού, όπως ονομαζόταν, υπήρχε κενό!

Αφού δεν έβλεπε όλα αυτά, επόμενο ήταν να μην δει, ότι ασφαλτοστρώθηκαν οι δρόμοι, προς τις νεόκτιστες κατοικίες στην περιοχή "Πόντα", το τμήμα του δρόμου, από Κουντουριάνικα προς Κερομυτιάνικα, το στενό από την πλατεία προς τις οικίες Καίλα και Καψοκοίλη.

Είναι ακατανόητη η συμπεριφορά του, διότι τώρα πλέον ανήκει στην πλειοψηφούσα παράταξη και όχι στην αντιπολίτευση.

Ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Δημήτριος Λουράντος, εκτιμώντας ότι η καταψήφιση εισηγήσεων της πλειοψηφίας αποτελεί δείγμα δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου!

Συνεχάρει για τον λόγο αυτό, τον πρόεδρο για το υψηλό επίπεδο των συζητήσεων!

Διαφωνούμε κάθετα με αυτή την διαπίστωση, το Δημοτικό Συμβούλιο αν δεν μπορεί να αποφασίσει για τόσο απλά ζητήματα, τι θα κάνει σε σοβαρότερα θέματα; Θα αποδειχθεί πολύ σύντομα, κατώτερο των περιστάσεων!
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ-Φωτογραφίες Βαλέριος Καλοκαιρινός Photo Cerigo
-----------------------------------------------------------------------------------------