Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 26/3/2015 - Συνάντηση Δημάρχου με Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Πέμπτης 26 Μαρτίου ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και ο Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Κασιμάτης.

Η συνάντηση είχε διάρκεια μίας ώρας. Ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Πρόεδρο για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε ευδόκιμη θητεία.

Ο κ. Κασιμάτης αντάλλαξε θερμές ευχές με τον κ. Πρόεδρο με τον οποίο διατηρούν μακρά φιλία και συνεργασία, τονίζοντας ότι η μέριμνα που, σύμφωνα με τον όρκο του, έχει ο Πρόεδρος για την πιστή τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων είναι αρμοδιότητα ουσιαστική και κομβική για τη λειτουργία της Πολιτεύματος.

Ο κ. Δήμαρχος δώρισε στον κ. Πρόεδρο αναμνηστικά δώρα από το Δήμο Κυθήρων και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το νησί στις 21 Μαΐου με ευκαιρία τους εορτασμούς για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Παράλληλα ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου να επιλυθούν τα πολλά θεσμικά και χρηματοδοτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικοί Δήμοι παραδίδοντάς του σχετικό υπόμνημα.

Έγινε διεξοδική συζήτηση για τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης που ο κ. Πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά από τη μακρά θητεία του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε και στη σημασία του θεσμού της Εγχωρίου Περιουσίας για τα Κύθηρα, θεσμό που γνωρίζει καλά μέσα και από τη μακρά επιστημονική του συνεργασία με τον Συνταγματολόγο κ. Κασιμάτη.

Ο κ. Πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί στους αμέσως επόμενους μήνες τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, θέτοντας παράλληλα υπό την Υψηλή Αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας τις νέες διεθνείς έρευνες για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, για την πορεία των οποίων ζήτησε συνεχή ενημέρωση τόσο από τον κ. Δήμαρχο όσο και από τον Αναπλ. Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας.
-------------------------
Πηγή: kythira.gr
-------------------------