Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η Μελβούρνη σημαιοστολίστηκε ελληνικά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Ντανιέλ 'Αντριους είναι «πρέσβης» για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.
Αυτό ανακοίνωσε ο ομογενής Εργατικός βουλευτής, Στηβ Δημόπουλος, σε ομιλία του στη δεξίωση που παρέθεσε η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Χριστίνα Σημαντηράκη με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες ήταν μεταξύ των εκατοντάδων ατόμων που παραβρέθηκαν στην δεξίωση.
Τόσο η γενική πρόξενος, όσο και οι άλλοι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ιστορικό της ημέρας, στη συμβολή των Ελλήνων στην ανάπτυξη της Αυστραλίας αλλά και στη βεβαιότητά τους πως η Ελλάδα θα ξεπεράσει και τη σημερινή, κυρίως οικονομική, κρίση που την πλήττει.

 
Ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης, Μάθιου Γκάι, στη δική του ομιλία στάθηκε ιδιαίτερα και στην παρουσία των Επισκόπων Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μηλιτουπόλεως κ. Ιακώβου στη δεξίωση, σημειώνοντας ότι η ορθοδοξία είναι κυρίαρχο στοιχείο της ομογένειας.

Ο ίδιος επανέλαβε την πρότασή του προς τον δήμαρχο Μελβούρνης να τοποθετήσει δίγλωσσες πινακίδες σε δρόμους και δημόσια κτίρια (αγγλικά και ελληνικά) στο κέντρο της Μελβούρνης, εκεί που βρίσκεται το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο «για να αναγνωρίζεται η παρουσία του ελληνισμού στην πόλη».

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, ημέρα της εθνικής επετείου, ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν σε σημεία-κλειδιά στο κέντρο της Μελβούρνης.

Η μεγάλη παρέλαση της ομογένειας της Μελβούρνης για την 25η Μαρτίου θα γίνει την Κυριακή.
------------------------
Πηγή: Ημερησία
------------------------