Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

«Ασαφής η λίστα που στείλαμε γιατί έτσι μας ζητήθηκε»!

«Γεμάτη ασάφειες η λίστα που παραδώσαμε στους θεσμούς» είπε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον ant1, και συνεχίζοντας "πέταξε" την ακόμη μεγαλύτερη "βόμβα", προσθέτοντας επί του θέματος: 

«Είμαστε περήφανοι για τον βαθμό της ασάφειας. Πρόκειται για δημιουργική ασάφεια. Το κάναμε, γιατί μας ζητήθηκε, προκειμένου να "περάσει" από τα Κοινοβούλια των Χωρών τους»! 

«Φύλλο συκής το κείμενο που στείλαμε, προκειμένου να τελειώσει το Μνημόνιο και όχι προγραμματικές δηλώσεις» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη μη ανάλυση της λίστας των μεταρρυθμίσεων, που στάλθηκε στους θεσμούς, προκειμένου να εξασφαλιστεί η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Αμέσως μετά, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε σε θέματα φορολογίας και ειδικότερα στον Φ.Π.Α. ανακοινώνοντας, πως δεν θα υπάρξει αύξηση αυτού στις νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα βιβλία και τα έντυπα, αφήνοντας "ανοιχτό" να υπάρξει αύξηση σε άλλες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών. «Θα ψάξω να βρω έναν φορολογικό συντελεστή σε ένα άνευ σημασίας αγαθό για να δείξουμε καλή θέληση» είπε.

Ο κ. Βαρουφάκης, επίσης, δεν ήταν εξίσου σαφής, για το εάν στις εξαιρέσεις συμπεριλαμβάνονται ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, που επίσης υπάγονται στο 6,5%, και για τα οποία η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε προτείνει την αύξηση του συντελεστή στο 13%. 

«Δέσμια του Eurogroup η Κομισιόν, Κομισιόν που είναι η Ευρώπη των λαών» σχολίασε ο Υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τον ρόλο τους, για να συμπληρώσει: 

«Δεν ζούμε σε μία πραγματική Δημοκρατία. Ο τρόπος που λειτουργεί το Eurogroup δεν συνάδει με το όραμα που είχε ο Καραμανλής όταν μας έβαζε στην Ε.Ε.».
---------------------------------------
Πηγή: Antenna1
---------------------------------------