Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μετά από πολλά χρόνια ... Βατικιώτης Υπερυπουργός


Το υπερυπουργείο οικονομίας υποδομών, ναυτιλίας και τουρισμού ανέλαβε ο Γιώργος Σταθάκης

Ο Γιώργος Σταθάκης είναι καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σπούδασε οικονομικά στα Πανεπιστήμια της Αθήνας και του Νιούκαστλ.

Ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Βυζαντινών και Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τον καιρό της αντιπολίτευσης, υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα της Ανάπτυξης.

Παλιό στέλεχος της Αριστεράς, προερχόμενο από το ΚΚΕ Εσωτερικού, έχει περάσει από συμβουλευτικές θέσεις στην ΕΤΒΑ, τον ΕΟΤ και το υπουργείο Οικονομίας.

Αφιέρωμα στην μνήμη του καπτα-Μηνά

Ο πατέρας του Μηνάς Σταθάκης - γνωστός ως καπτα-Μηνάς ( στη φωτ.) καταγόταν από τη Νεάπολη Λακωνίας και η μητέρα του από τα Χανιά.

Τα ακτοπλοϊκά πλοία της εταιρείας του με τα αρχικά ΣΜ (Σταθάκης - Μανούσος, (φωτ. κάτω το Κανάρης και το Ιόνιο ) συνέδεαν και τα Βάτικα - Ελαφόνησο με τον Πειραιά και απασχολούσαν αρκετούς Ελαφονησιώτες και Βατικιώτες (στα γραφεία και στα πλοία).

Οι εταιρείες Σταθάκης - Μανούσος διέθεταν και πλοία μεταφορικά και υπερατλαντικής αλιείας... Και ξεκίνησαν τη πολυδιάστατη δράση τους από τα ψαράδικα και τα μοτόρια.

Πριν δεκαετίες λοιπόν η Ελαφόνησος συνδεόταν απευθείας ακτοπλοϊκώς με τον Πειραιά, Κυπαρίσσι, Μονεμβασία, Νεάπολη, Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κρήτη κ.α.... Και σήμερα η τουριστική και φημισμένη Ελαφόνησος δεν συνδέεται απευθείας ... Ούτε με τα γειτονικά Κύθηρα ....

Και κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ακόμη και σήμερα στη Λακωνία ότι η μόνη λύση για τα προβλήματα του τόπου .... Είναι το κουκούλωμα τους!!!!!

Καλή επιτυχία στον συμπατριώτη (και για πολλούς Ελαφονησιώτες και Βατικιώτες φίλο και παλιό συνεργάτη) υπερυπουργό.
-----------------------------------------------
Σύλλογος Επιστημόνων Ελαφονήσου
-----------------------------------------------