Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Norman Atlantic: «Λεπτό προς λεπτό» η δραματική διάσωση

Σύμφωνα με την επίσημη πρωινή ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λ.Σ., Νίκο Λαγκαδιανό, ένα ελικόπτερο "Super Puma" της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε, σήμερα, πρώτες πρωινές ώρες, 7 άτομα, εκ των οποίων 3 Έλληνες, από το φλεγόμενο "Norman Atlantic", στο Λέτσε της Ιταλίας, ενώ ένα ακόμη ελικόπτερο, τύπου "Super Puma" της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρεί στην περιοχή και τη «γιγαντιαία» επιχείρηση που διεξάγεται, μετά το τραγικό συμβάν, που μέχρι στιγμής "μετρά" ένα νεκρό, από την πυρκαγιά, που ξέσπασε στο ναυλομένο από την ΑΝΕΚ, πλοίο Ιταλικού Ομίλου, "Norman Atlantic", πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Στη συνέχεια της ενημέρωσης, ο κ. Λαγκαδιανός ανέφερε, πως στο σημείο φτάνει και ένα ακόμη ελικόπτερο, τύπου "Seahawk" του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού από την Κέρκυρα, καθώς και το ρυμουλκό «Ιόνιο Πέλαγος» από την Πύλο, προκειμένου να συνδράμουν στο γιγαντιαίο αυτό έργο διάσωσης.

Όσον αφορά τους διασωθέντες, η Ελληνική πλευρά - σύμφωνα με την ίδια πρωινή επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου του Λ.Σ. - υποστηρίζει, πως ο αριθμός αυτών έχει φτάσει τους 221, ενώ το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό κάνει λόγο, για 251 διασωθέντες και 227 να παραμένουν στο "Norman Atlantic".

Επισημαίνεται, ότι ολόκληρη τη νύχτα συνεχίστηκε η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο "Norman Atlantic" - κυρίως από αέρος -, αφού οι αντίξοες καιρικές συνθήκες - ισχυροί άνεμοι και δυνατή βροχόπτωση - διέκοπταν, συνεχώς, την επιχείρηση ρυμούλκησης του πλοίου προς Ιταλικές ακτές, αφού τρεις φορές, συνολικά, έσπασαν οι κάβοι πρόσδεσης του "Norton Atlantic" στο ρυμουλκό, που το οδηγεί και το μεταφέρει προς κάποια ακτή της Ιταλίας, με πιθανότερη το Μπάρι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.




------------------------------
Πηγή: epoli.gr
------------------------------