Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Πύργος: Τους πήραν με το ... «έτσι θέλω» τις επιδοτήσεις για τα πορτοκάλια!

Παρακρατήθηκαν αυτές του 2009 με το αιτιολογικό του επανέλεγχου των δικαιολογητικών που είχαν ελεγχθεί ήδη κανονικά 

Σε διαρκή αγωνία αλλά και αναστάτωση, βρίσκονται τα τελευταία τρία χρόνια αρκετοί εσπεριδοπαραγωγοί στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, οι οποίοι αναγκαστικά επέστρεψαν τις επιδοτήσεις τους με πρόσχημα τον  …επανέλεγχο, αλλά ακόμη περιμένουν   να τους χορηγηθούν ξανά!

 
Τα «βέλη» για την παρακράτηση της ενίσχυσης για τα πορτοκάλια χυμοποίησης στρέφονται προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν τους ενημερώνει για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και στους βουλευτές της Ηλείας οι οποίοι παραμένουν απαθείς στο σημαντικό αυτό πρόβλημα των εσπεριδοπαραγωγών.
Όπως εξήγησε στην εφημερίδα «Πρώτη» ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ηλείας-Ολυμπίας κ. Κώστας Χρονόπουλος, οι παραγωγοί πούλησαν τα πορτοκάλια τους προς χυμοποίηση  το έτος 2009, στα τέλη του οποίου σταμάτησαν οι επιδοτήσεις για το συγκεκριμένο προϊόν.

Εν συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο,  οι ομάδες παραγωγών Πύργου και Ξυλοκέρας προχώρησαν το Μάιο του 2010 σε ελέγχους για τις επιδοτήσεις, τις οποίες οι παραγωγοί έλαβαν κανονικά τον μήνα Ιούλιο του ίδιου έτους.

Παρακρατήθηκαν…
Ωστόσο τον Οκτώβριο του 2011 κατά την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για τα αγροτικά προϊόντα (λάδι κλπ.), παρακρατήθηκαν οι  επιδοτήσεις για την παραγωγή του 2009, με το αιτιολογικό του επανέλεγχου των δικαιολογητικών που είχαν ελεγχθεί κανονικά από τις Ο.Π.

Από τότε όμως οι συγκεκριμένοι παραγωγοί δεν έχουν λάβει καμιά ειδοποίηση αλλά ούτε και τις παρακρατημένες επιδοτήσεις τους, γεγονός που τους έχει προκαλέσει αναστάτωση καθώς  και έντονη αγανάκτηση.

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ευθύνες για το ζήτημα αυτό, αλλά όμως μεγαλύτερες ευθύνες έχουν  οι κυβερνώντες βουλευτές, οι οποίοι αν και γνωρίζουν το πρόβλημα εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα για τους αγρότες. Αυτό που όμως έχω να    πω εγώ είναι ότι με αυτή τη αδιαφορία που υπάρχει στο τέλος ούτε την… ψήφο τους δε θα βρουν!» είπε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Χρονόπουλος ο οποίος είναι και μέλος της Ο.Π. Πύργου.
------------------------------------
Πηγή:  patrastimes.gr
------------------------------------