Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΜΠΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΒΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

Βανδαλισμός με μπογιές και σύμβολα σε τμήμα του μέσα Βούργου στη Χώρα Κυθήρων.

Κατά τη διάρκεια απογευματινού περιπάτου στον μέσα Βούργο της Χώρας Κυθήρων, την Τετάρτη 29/10, γίναμε μάρτυρες ενός βανδαλισμού με μπογιές, σύμβολα και λέξεις ανάρμοστες στο χώρο από αγνώστους. 

Συγκεκριμένα στο τέλος του στενού μονοπατιού που διασχίζει τον μέσα Βούργο, δίπλα και πίσω από τις εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, βρήκαμε (όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω) γραμμένες με μπογιές ανάρμοστες φράσεις, σύμβολα και ονόματα τα οποία είναι σε διάφορα σημεία. Το μεγαλύτερο κομμάτι της φθοράς βρίσκεται πάνω σε εναπομείναν τμήμα τοίχου από παλαιό Ναό ή άλλο οίκημα κολλητά στους παραπάνω Ναούς.
Η εικόνα είναι άσχημη και προσβλητική, γι' αυτό καλούμε άμεσα τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες να επισκεφθούν την περιοχή, να αποκαταστήσουν τις φθορές αλλά και να διεξαχθεί έρευνα για το ποιος μπορεί να έκανε κάτι τέτοιο σε έναν τόσο ιστορικό χώρο κάτω από το Ενετικό κάστρο της Χώρας.
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους:

Η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης καθώς κοντεύει στο τέλος του μονοπατιού
 




Οι εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου δίπλα και πίσω από τις οποίες εντοπίσαμε τον βανδαλισμό 
 

------------------------------------------------------------------------------
  Πηγή: tsirigofm.blogspot.gr- Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
--------------------------------------------------------------------------------------