Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 28/10/2014 - Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου

Με επισημότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο νησί των Κυθήρων. Ο επίσημος εορτασμός έγινε στη Χώρα με την παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου. 

Στο Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ και με την παρουσία του κ. Δημάρχου, των Αρχών του νησιού και των δασκάλων και μαθητών των σχολείων του νησιού. 

Στη συνέχεια άπαντες μετέβησαν στην πλατεία Στάη όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον. 

Οι μαθητές των σχολείων χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς ενώ απονεμήθηκαν έπαινοι και βραβεία στους αριστεύσαντες και πρωτεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου που συνοδεύτηκαν από χρηματικά έπαθλα εκ μέρους του Τριφυλείου Ιδρύματος και της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Ο Πρόεδρος του Τριφυλείου κ.Εμμ. Καλοκαιρινός απηύθυνε σύντομο επαινετικό λόγο προς τους μαθητές συγχαίροντάς τους για τις επιτυχίες τους. 

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο κ. Δήμαρχος. 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση ενώπιον των Αρχών. 

Για ακόμη μία φορά η Φιλαρμονική Ποταμού που ίδρυσε ο αείμνηστος Στράτης Θεοδωρακάκης έδωσε το παρόν. 

Παρά τον άσχημο καιρό πλήθος Κυθηρίων παρακολούθησε τις εκδηλώσεις. 

 

---------------------------------
Πηγή: kythira.gr
---------------------------------