Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ατυχής η διαπραγμάτευση στην περιφέρεια Αττικής μεταξύ της Περιφέρειας και των Μεταφορέων.

Όπως είχε ανακοινωθεί από την Περιφέρεια διενεργήθηκε σήμερα το μεσημέρι διαπραγμάτευση μεταξύ των αυτοκινητιστών και του οικονομικού τμήματος της περιφέρειας Αττικής.

Στην διαπραγμάτευση έλαβαν μέρος η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Καραμάνος οι μεταφορείς {αντιπροσωπεία}, και παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Χατζηπέρος και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από την περιφέρεια :

Ο κ. Καραμάνος επιβεβαίωσε και επέμεινε στο ότι:

Είναι αδύνατον να υπερβληθεί ο μαθηματικός τύπος που υπάρχει σαν νόμος του κράτους και οτιδήποτε περισότερο εκτός της δυνατότητας της κατ' εξαίρεση για ορισμένα και συγκεκριμένα δρομολόγια αυξήσεως της τάξης του 20% που επιτρέπει μεταγενέστερη εγκύκλιος.

Οι απόψεις των μεταφορέων ήταν κάθετα αρνητικές και σε ορισμένες περιπτώσεις ακραίες με δηλώσεις τύπου "θα κάψουμε τα ταξί", ζητώντας συγχρόνως υπερδιπλάσια χρήματα, δηλαδή περίπου ο μαθηματικός τύπος επί δύο....

Στην παράλογη απαίτηση των μεταφορέων η κ. Δούρου παρουσιάστηκε αμετακίνητη και δήλωσε καθαρά και ξέστερα ότι δεν πρόκειται να υποκύψει και να υποχωρήσει σε οιαδήποτε συντεχνιακή πίεση η σε οιαδήποτε φατρία που επωφελείται επί χρόνια από την κατάσταση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο δε κ. Καραμάνος δήλωσε ότι το περίπου 2ωρο μεροκάματο των 50 ευρώ είναι αρκετό για αμοιβή την στιγμή δε που ένας όμοιος μεταφορέας της Αττικής ελεύθερος επαγγελματίας δεν το πλησιάζει καν. Επίσης ότι οι εποχές που τα ιδιωτικά συμφέροντα μετετρεπαν τις όποιες επιδοτήσεις σε πολυκατοικίες έχει παρέλθει και δικαιούται και ο υπόλοιπος κόσμος να αναπνεύσει.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από την Περιφέρεια στην κρισιμώτερη στιγμή του διαφαινομένου ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ααδιεξόδου παρενέβη πυροσβεστικά ο Δήμαρχος Κυθήρων και ορίσθηκε, μία ακόμα ημερομηνία διαπραγμάτευσης την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, όπου θα κληθούν εκ νέου οι μεταφορείς {ελπίζουμε αυτή την φορά όλοι μαζί και όχι μια συγκεκριμένη αντιπροσωπεία με μονοπλευρικές απόψεις και ιδέες..} να συμμετάσχουν σε νέα διαπραγμάτευση.

Αργότερα θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε και με τον Δήμαρχο Κυθήρων να ακούσουμε τις απόψεις του και τις προθέσεις του για το πως θα αντιμετωπίσει το ζήτημα από την πλευρά των κατοίκων.

Προσέτι θα πρέπει να πούμε ότι σε περίπτωση που πάλι αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους μεταφορείς τότε οι μεν μεταφορείς θα απομείνουν με το κυνήγι της κατσιφάρας τους χειμερινούς μήνες, είτε διατηρήσουν είτε κάυσουν το οχήματα τους, η δε Περιφέρεια τα χρήματα που θα έδινε στους μεταφορείς θα τα χρησιμοποιήσει για να επιδοτήσει τους γονείς.

Σε μια υγιή δημοκρατία αδιέξοδα δεν υπάρχουν και πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι οι εποχές που υπήρχαν τσιτάτα και καπετανάτα των ολίγων παρήλθε ανεπιστρεπτί.

Η σελίδα μας όλες τις ημέρες του προβληματισμού έδωσε πολλά στοιχεία που εάν διαβάσουν προσεχτικά οι πολίτες ανεξάρτητα από φιλίες συγγένειες και κουμπαριές θα διαπιστώσει ότι η Περιφέρεια και η πολιτεία έχουν απόλυτο δίκιο και τα χρήματα είναι ικανοποιητικά και λογικά και η καλύτερη απόδειξη είναι ότι στην πρόκληση της σελίδας να δημοσιεύσουν οι μεταφορείς πίνακες με τα διδόμενα και τα αιτούμενα από αυτούς παρέμεινε γραμμένο χωρίς απάντηση. Και έμεινε χωρίς απάντηση γιατί όταν δείτε τι ζητάνε {ίσως όχι όλοι} τότε θα φανερωθεί η αλήθεια σε όλο της το πλάτος.

Καιρός να υπάρξει λογική .. ιδιάλλως χάος....
-----------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------