Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Τουριστικό μέλλον των μικρών μας νησιών.

Στην Κέα συζητούν για το τουριστικό μέλλον των μικρών μας νησιών.
 
Το πρόβλημα του τουρισμού τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα συζητηθεί, ανάμεσα στα άλλα, στο 6ο πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών στην Κέα που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4,5 Οκτωβρίου 2014.

Οι Δήμαρχοι των μικρών νησιών θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα πιο επίσημα χείλη: ο τ. Ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα συζητήσει το τι πετύχαμε τα πέντε τελευταία χρόνια σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μαζί στο Συνέδριο βρίσκετε και ο νέος Έλληνας Ευρωβουλευτής εκπρόσωπος της Επιτροπής μεταφορών και Τουρισμού Μιλτιάδης Κύρκος.




Από Ελληνικής πλευράς θα συζητήσει ο πρόεδρος του ΕΟΤ Χρήστος Πάλης, ο Γενικός Γραμματέας αποκεντρωμένης Αιγαίου Σπυρίδων Σπυρίδων, Προϊστάμενοι των αρχών Σχεδιασμού και υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων, εκπρόσωποι περιφερειών και ιδιώτες επιχειρηματίες του χώρου.

Να σημειώσουμε ότι το συνέδριο συμπίπτει συγκυριακά με την έναρξη της νέας δημοτικής αρχής, νέας περιφερειακής αρχής, νέας θητείας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αλλά και νέας λειτουργίας του χρηματοδοτικού εργαλείου (ΕΣΠΑ). 

Στην Κέα λοιπόν θα χαραχθεί ανάμεσα στα άλλα και η προοπτική χρηματοδότησης στο τομέα του τουρισμού για τα μικρά μας νησιά.
----------------------------------
Ελευθέριος Κεχαγιόγλου
---------------------------------