Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ-ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης πραγματοποίησε ο βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος και ο Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια στο Υπουργείο, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στις 2.30 το μεσημέρι.

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία παρίστατο και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βαγγέλης Δέδες, ήταν η επιδότηση και χρηματοδότηση για τον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης - σύνδεσης με την ΕΥΔΑΠ μέσω Περάνης Σαλαμίνας στην Αίγινα. 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας αναγνωρίζοντας το οξύτατο πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η Αίγινα και το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του νησιού, δεσμεύτηκε για την επιδότηση μεταφοράς νερού και τη χρηματοδότηση του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από την Σαλαμίνα.

Ο κ. Κατσαφάδος  εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση του σημαντικού έργου στην Αίγινα που θα δώσει οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης του νησιού.
Πλέον, απομένει η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και η δημοπράτησή του.