Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ημερίδα- Εγχώριος Περιουσία στα Επτάνησα

Στο πλαίσιο του 10ου Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων "Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη,Νησιωτικότητα και Μπλε Οικονομία" και υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερευνας και Κατάρτισης και του Κ.Ι.Π.Α , διοργανώθηκε επετειακή ημερίδα με θέμα:"Ο θεσμός της Εγχωρίου Περιουσίας στα Επτάνησα στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών αρχών αυτοδίοικησης του 19ου αιώνα",στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στην Χώρα Κυθήρων, το Σάββατο 27/9/14.


Χαιρετισμοί στην Ημερίδα από τους εξής:
Στράτος Χαρχαλάκης, Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, Ιωάννης Βέζος, Πρόεδρος Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας, Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου. Διευθυντής ΕΚεΠΕΚ.
 
Την ομιλία άνοιξε ο κ.Κασιμάτης Γιώργος, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: "Η σύγχρονη νομοθετική αποτύπωση της Εγχώριας Περιουσίας".
 
Στην βασική συνεδρία μίλησαν ο καθηγητής κ. Ευάγγελος Πρόντζας, Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,
η Καθηγήτρια κ. Ισμήνη Κριάρη, Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, τμήμα Δίοικησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο κ. Κασιμάτης Γιώργος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.




Ακολούθησε συζήτηση.
--------------------
Τίνα Ταμβάκη
--------------------