Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα προαναγγελθέν αδιέξοδο.....

Στις 23 Ιουλίου του 2014 δημοσιεύθηκε η υπ' αριθμόν 41 εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών {την οποία είχαμε δημοσιέυσει και εμείς} σχετικά με "Μεταφορά μαθητών σύμφωνα με το άρθρο 49 του ν.4274/2014 (ΦΕΚ 147 Α ́) "

Εάν δεν απατώμαι τον Ιούλιο στην Περιφέρεια Αττικής βρισκόταν ο κ. Σγουρός και στην Κυθηραϊκή Δημοτική αρχή η νύν αντιπολίτευση της παρούσας Δημοτικής αρχής.

Και η παράταξη του κ. Σγουρού {φίλια προς το ΠΑΣΟΚ} και η Δημοτική παράταξη της Νέας Πορείας - Όραμα και έργο {φίλια προς Ν.Δ.} ουδεμία αντίρρηση έφεραν σε αυτή την εγκύκλιο την οποία ακολούθησαν μέχρις εσχάτων, ίσως βασιζόμενοι ότι δεν θα είναι αυτοί πλέον οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή, μια και αφενός είχαν χάσει κάθε επαφή με την εξουσία, κατόπιν της θέλησης των ψηφοφόρων, και αφετέρου μη θέλοντας να καταστούν ενάντιοι στους μέντορες τους οι οποίοι δημιούργησαν και ψήφισαν στο κοινοβούλιο αυτό τον νόμο.

Επίσης και όσοι από τους επαγγελματίες βρίσκονται στην ίδια πολιτική χροιά και ενώ είχε δημοσιευθεί ήδη η εγκύκλιος και ήταν γνωστά το τι σήμαινε {μαθηματικός τύπος κ.λ.π....} δεν προχώρησαν σε καμία ενημέρωση η κίνηση εγκαίρως ώστε να αποτρέψουν τη δημιουργία της σημερινής κατάστασης αδιεξόδου.

Ας μην ξεχνάμε ότι η σελίδα μας είχε αναδείξει επανειλημμένως το θέμα διερωτώμενη "τι μέλλει γενέσθαι" και προαισθανόμενη το αδιέξοδο, ασχέτως εάν σήμερα, πρασπαθείται να παρουσιασθεί ότι "παραπλανεί" την κοινή γνώμη από όσους επιθυμούν "να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά" και "να σωπάσουμε"....

Ανατρέχοντας στις ενότητες "Εκπαιδευτικά Νέα" και "Εκπαιδευτικά νέα των Κυθήρων" μπορείτε να βεβαιωθείτε για αυτό.

Πιστεύουμε ότι το θέμα θα πρέπει
α) Να λυθεί άμεσα από τον Υπουργό Εσωτερικώμ κ. Ντινόπουλο σε απόλυτη και άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Αντιπεριφέρεια Νήσων

β) Οι τοπικοί η οι από αλλαχού μεταφορείς, συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, να δημοσιεύσουν πάραυτα τα προτεινόμενα και τα αιτούμενα κόμιστρα ανά δρομολόγιο έτσι ώστε να αποδειχθεί του κατά πόσον είναι λογικές οι αντιρρήσεις τους η όχι και έτσι να υπάρξει ορθολογική προσέγγιση μεταξύ τη πολιτείας και των μεταφορέων.

γ) Η Δημοτική αρχή να συνεργασθεί με την περιφέρεια και το ΥΠΕΣ έτσι ώστε να βρεθεί επιτέλους λύση στον 2ο πια μήνα της σχολικής περιόδου, πριν μας πιάσουν οι εορτές των Χριστουγέννων και πριν οι καιρικές συνθήκες υποχρεώσουν τους μαθητές σε ανεπιθύμητες απουσίες. 

Και πιστεύουμε πια ότι έχει ωριμάσει σε όλους η ιδέα της δημιουργίας εσωτερικής συγκοινωνίας και οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος.
-------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------------