Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Επίστολή των Μεταφορέων των Κυθήρων προς την σελίδα μας.

Αγαπητέ κύριε Λαμπρινίδη,
Κατα αρχήν να πούμε πως εκτιμούμε το έργο που προσφέρετε πληροφορώντας και ενημερώνοντας τους Κυθήριους μέσω της ιστοσελίδας σας. Βέβαια από όσο γνωρίζουμε δεν είστε δημοσιογράφος στο επάγγελμα όμως διαπιστώνουμε τελευταία πως προσπαθείτε να ασκήσετε δημοσιογραφία με τις συνεχείς παρεμβάσεις και προσωπικές σας απόψεις σε διάφορα ζητήματα.

Αναφερόμενοι στο τελευταίο σας δημοσίευμα και ειδικά για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, πριν αναρτήσετε οτιδήποτε, θα έπρεπε οπωσδήποτε να είχατε φροντίσει να αποκτήσετε σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη.

Δυστυχώς να ξέρετε πως το μόνο που καταφέρνετε ειναι να διασπείρεται την παραπληροφόρηση στους αναγνώστες σας, τους γονείς και τους μαθητές.

Λυπούμαστε πολύ αλλά με αυτό τον τρόπο υποβιβάζεται το λειτούργημα της ιστοσελίδας σας σε καφενείο φτωχογειτονιάς !!!

Ως μεταφορείς των μαθητων του δήμου Κυθήρων - τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια - με πάντοτε άριστη και κυρίως ασφαλή εξυπηρέτηση προς τα παιδιά και τους γονείς οφείλουμε να σας ενημερώσουμε εν συντομία για τα εξής:

Μετά τους 3 άγονους διαγωνισμούς για την μεταφορά μαθητών και σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο 51 της 11/09/2014 δινόταν η δυνατότητα στις περιφέρειες να προχωρήσουν σε διαπραγμάτευση με τους ενδιαφερόμενους μεταφορείς  τροποποιώντας  τους όρους των διαγωνισμών (με απαραίτητη προϋπόθεση να μην υπερβούν σε κόστος των περυσινών δαπανών) προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Σε αυτό το σημείο να συμπληρώσουμε πως η πρόταση μας προς την περιφέρεια εξ αρχής ήταν η εφαρμογή των περυσινών δρομολογίων και την φετινή χρόνια και με το ίδιο ακριβώς κόστος.

Η περιφέρεια παρά το ότι υποσχέθηκε, για άλλη μια φορά έκλεισε τα μάτια, δεν έδωσε εντολή στους ή στον αρμόδιο υπάλληλο να προχωρήσουν σε αλλαγές  και συνέχισε στην διαπραγμάτευση με τους ίδιους όρους των προγενέστερων διαγωνισμών. Άρα δεν υπήρχε βούληση για εξεύρεση λύσης και εσείς ψεύδεστε με την ανάρτηση σας ότι "παρά το ότι μας προσέφεραν τα περυσινά χρήματα εμείς εξακολουθούμε να εκβιάζουμε".

Λησμονάτε πως σε όλη την Ελλάδα μεταφέρεται μόνο το 40% των μαθητων για τους ίδιους λόγους και απομονώνετε το πρόβλημα των Κυθήρων κατηγορώντας ευθέως και μόνο τους μεταφορείς!
Τελειώνοντας θα θέλαμε να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και οι φορείς του νησιού πως επιδιώκουμε άμεσα συνάντηση προς ενημέρωση και εξεύρεση λύσης.

Με εκτίμηση,
Οι μεταφορείς μαθητων του δήμου Κυθήρων.