Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η ομάδα Nefelopetra στον Αυλαίμονα, Κύθηρα.

Tις τελευταίες ημέρες ένα μυστήριο σκάφος επισκέφθηκε το νησί μας και από το σκάφος αυτό τελικά αποβιβάστηκε η μουσικοχορευτική ομάδα Nefelopetra στον γραφικό Αυλαίμονα Κυθήρων.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να μας παρουσιάσουν το ειδυλλιακό βραδάκι της Πέμπτης 24/7/14,την μουσικοχορευτική τους παράσταση Circus Explosiva,την οποία απόλαυσε πλήθος Κυθηρίων αλλά και επισκέπτες του νησιού μας αυτή τη περίοδο.Ο κύριος πρωταγωνιστής της παράστασης κέρδισε τον παιδικό θαυμασμό και μας κατέπληξε όλους με τα επικίνδυνα αλλά και αστεία ακροβατικά του!







Η ομάδα αποτελείται απο εννέα performers άριστους στο είδος τους-ακροβάτες-εναέριους-χορευτές-μουσικούς,τραγουδιστές και κατάφερε να μαγέψει το κοινό από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις της.Η Νefelopetra παρουσιάζει μία παράσταση φτιαγμένη από ηλεκτρική κιθάρα, ιδέες, εναέρια στεφάνια, γρήγορα αρπέζ, δοξαριές βιολιού και τσέλου, αστερισμούς ελεφάντων, δυναμικά κρουστά, γιγάντιες σαπουνόφουσκες, φλογερές φωνές και παθιασμένες χορογραφίες.

H ομάδα
H Νefelopetra ιδρύθηκε το 2009 από τον Πέτρο Πολίτη και τη Νεφέλη Μαρκάκη.
Η ομάδα συνδυάζει τη μουσική, το χορό και τα εικαστικά, χρησιμοποιώντας πάντα τις τέχνες αυτές για να διηγηθεί μια ιστορία. Οι δημιουργίες της είναι πάντα πρωτότυπες - μουσική σύνθεση, χορογραφία και video arts.

Η παράσταση Circus Explosiva είναι εμπνευσμένη από το τσίρκο.
Επιρροές της το Big Fish του Τim Burton και το βιβλίο του Shel Silverstein "Where the Sidewalk Ends".

Την ομάδα ενώνουν χρόνια φιλίας και κάθε παραγωγή γράφεται, δημιουργείται και χορογραφείται πάνω τους, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους χαρακτήρες τους.








Σκηνοθεσία: Nefelopetra
Σύνθεση - χορογραφίες: Nefelopetra
Κείμενα - στίχοι: Γιάννης Φίλιας
Video art: Βασίλης Πολίτης - Nefelopetra
Ηλεκτρική κιθάρα: Πέτρος Πολίτης
Ηλεκτρικό βιολί: Νεφέλη Μαρκάκη
Ηλεκτρικό πιάνο: Χρίστος Σερενές
Βιολεντσέλο: Νηρέας Μαρκάκης
Τύμπανα: Ιάκωβος Παυλόπουλος
Τραγούδι: Γιάννης Φίλιας, Αλεξάνδρα Κόνιακ
Χορός: Νεφέλη Μαρκάκη, Νηρέας Μαρκάκης
Ακροβατικά: Νάστα Κοντοπίδη, Δανάη Μαλτέζου
---------------------------------
Τίνα Ταμβάκη
---------------------------------