Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

«Αιώνιοι φοιτητές» ...τέλος: από τον Σεπτέμβρη θα ελεγχθούν τα μητρώα τους!

Τέλος στους «αιώνιους φοιτητές» και ο νόμος θα εφαρμοστεί κανονικά υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.


Συγκεκριμένα...δήλωσε ότι έπειτα από την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας θα πρέπει να καθαρίσουν τα μητρώα τους. «Η νομοθεσία που ψηφίστηκε πριν από τρία χρόνια τελικά θα εφαρμοστεί» είπε χαρακτηριστικά.

Για το 6μηνο στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η διαθεσιμότητα

Για τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο στο ΕΜΠ εξαιτίας των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων και των καταλήψεων των φοιτητών, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να κάνει τίποτε ως προς αυτό.

«Κανένα εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν πρέπει να είναι κλειστό. Τα πανεπιστήμια τα κλείνουν μόνο οι πόλεμοι» τόνισε, κάνοντας έκκληση στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ιδρύματος να βοηθήσει να μην χαθεί το εξάμηνο.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε επίσης ότι προχωρά πολύ καλά στην εφαρμογή της η λύση που προκρίθηκε από την κυβέρνηση για το θέμα της διαθεσιμότητας, με την προκήρυξη 600 θέσεων εργασίας στα πανεπιστήμια, οι οποίες θα καλυφθούν μετά την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων τους από τη δεξαμενή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Για την Τράπεζα Θεμάτων


Όσον αφορά την Τράπεζα Θεμάτων, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι η εφαρμογή της θα συνεχιστεί και ότι θα διορθωθούν οι τυχόν αστοχίες που θα διαπιστωθούν στην πορεία.

«Η Τράπεζα Θεμάτων είναι δυναμική και όχι στατική διαδικασία» ανέφερε.

Στόχος άδικων επιθέσεων τα ελληνικά Πανεπιστήμια


Αναφερόμενος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια γίνονται συχνά στόχος άδικων επιθέσεων. «Τα ιδρύματά μας κατατάσσονται από τις διεθνείς αξιολογήσεις σε υψηλές θέσεις» τόνισε ο κ. Λοβέρδος για να προσθέσει: «Είναι αλήθεια ότι η εκπαίδευση χρειάζεται παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα μέτρα μετά τη Σύνοδο των Πρυτάνεων και οπωσδήποτε μετά την κατάθεση των οργανισμών τους στις 30 Ιουνίου».

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ακόμη ότι η ανώτατη εκπαίδευση χρειάζεται διεθνοποίηση. «Ο νόμος Διαμαντοπούλου επιβάλλει την ίδρυση τμημάτων για αλλοδαπούς που θα διδάσκονται σε ξένη γλώσσα. Καλώ τα πανεπιστήμια να αναλάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες» τόνισε.

Προανήγγειλε επίσης ότι μέσα στο καλοκαίρι θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή τρία νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας: έρευνα και τεχνολογία, ειδική αγωγή, νομική προσωπικότητα των εκκλησιών.

Στις 11 Σεπτεμβρίου η έναρξη της σχολικής χρονιάς


Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ανέφερε ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα, ενώ έκανε γνωστό πώς το 90% των βιβλίων έχουν προωθηθεί στις διευθύνσεις. Ανέφερε ακόμη πως στις 30 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η επιμόρφωση των αξιολογητών για να προχωρήσει στη συνέχεια η διαδικασία της αξιολόγησης.
-----------------------------------------
Πηγή: greece-salonika.blogspot.com
-----------------------------------------