Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Έρχεται «καυτό» διήμερο στους Δήμους ενόψει της αξιολόγησης

Η «απάντηση» των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τη μη εφαρμογή του Νόμου 4250/2014, για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, κορυφώνεται, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων δεν προχώρησε στην έκδοση της απόφασης για τον επιμερισμό των ποσοστών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η οποία κάνει λόγο για «προσχηματική αξιολόγηση», «μόνιμες δεξαμενές διαθέσιμων και υποψήφιων για απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», «διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών» και «εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα στα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα». 

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, για τη μη εφαρμογή του Ν.4250/2014 και μετά την ολοκλήρωση συλλογής χιλιάδων υπογραφών, που εναντιώνονται στην εφαρμογή του Ν.4250/2014, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε, αύριο, Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014, να παραδώσει τις υπογραφές στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου, «να του αποδείξουμε πως με τη συγκριτική αξιολόγηση δεν διαφωνεί μια πολύ μικρή μειοψηφία εργαζομένων που ξεβολεύεται…, αλλά το σύνολο των εργαζομένων όχι μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στο Δημόσιο» όπως, χαρακτηριστική τονίζει η Ομοσπονδία. 

Η παράδοση θα γίνει από το σύνολο των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας, την ίδια μέρα - Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 -, στη μία το μεσημέρι, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στις 3 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. 

«Την ίδια στιγμή, σε όσους Δήμους επιχειρηθεί, έστω και την τελευταία στιγμή και παρά την πλειοψηφική αντίδραση των εργαζομένων, αλλά και των Δημοτικών Συμβουλίων να εκδοθεί η απόφαση επιμερισμού των ποσοστών, οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας θα μπλοκάρουν τη διαδικασία με καταλήψεις των Γραφείων Προσωπικού, των Γραφείων Διοίκησης, αλλά και Δημαρχείων όπου κριθεί αναγκαίο. 

Την 1η Ιουλίου 2014 κανένας Δήμος της Χώρας και με οποιοδήποτε τρόπο δεν πρέπει να έχει εκδώσει την απόφαση κατανομής των ποσοστών, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση εφαρμογής του νέου τύπου "συγκριτικής αξιολόγησης" συμπληρώνει, προειδοποιώντας η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
----------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
----------------------------