Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Στην επίσημη τελετή λήξης της έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων βρέθηκε ο εκλεγμένος Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης.

Στην επίσημη τελετή λήξης της έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων βρέθηκε ο εκλεγμένος Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης. 


Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Βωμού και την παρακολούθησαν δεκάδες προσωπικότητες του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, ενώ καλύφθηκε και από την Κρατική Τηλεόραση.

Μίλησαν ο Αναπλ. Διευθυντής του Μουσείου Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ Δρ. Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, ο Ακαδημαϊκός κ. Θεοδόσης Τάσιος, εκπρόσωποι των χορηγών της έκθεσης καθώς και των ιδρυμάτων που συμμετέχουν στη νέα έρευνα για το Ναυάγιο που ξεκινάει το Σεπτέμβρη.


Χαιρετισμό απηύθυνε και η Υφυπουργός Πολιτισμού κα. Άντζελα Γκερέκου, με την οποία ο κ. Χαρχαλάκης είχε θερμότατη και φιλική συζήτηση, καθώς η κα. Γκερέκου κατάγεται από την Κέρκυρα και εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τα Κύθηρα και Αντικύθηρα, ως τα ακρότατα νησιά των Επτανήσων.

Ανάμεσα στους προσκλεκλημένους ήταν ο λάτρης των Αντικυθήρων και εξέχον μέλος της επιστημονικής ομάδας έρευνας του Μηχανισμού κ. Γιάννης Μπιτσάκης και οι γνωστοί στα Κύθηρα Αρχαιολόγοι κα. Μαρίνα Παπαδημητρίου και Άρης Τσαραβόπουλος.

Ο κ. Χαρχαλάκης είχε επίσης συζήτηση με τον Διευθυντή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βασιλείας στην Ελβετία Dr. Andrea Bignasca ο οποίος τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη Βασιλεία, όπου θα μεταφερθεί τμήμα της Έκθεσης για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων το 2015.



Παράλληλα ο κ. Χαρχαλάκης συζήτησε και με τον Dr. Brendan Foley, Ερευνητή του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole των Η.Π.Α που θα συμμετάσχει στη νέα έρευνα στο χώρο του Ναυαγίου, ο οποίος δήλωσε γοητευμένος από την επιστημονική τροπή που έχει λάβει το Ναύαγιο των Αντικυθήρων και την παγκόσμια προβολή του με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον φορέων, πανεπιστημίων και ινστιτούτων από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Χαρχαλάκης βρίσκεται σε στενή επαφή με την ομάδα έρευνας του Μηχανισμού προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για τη νέα μεγάλη έρευνα στο χώρο του Ναυαγίου που θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου 2014.