Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Πολυήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λακωνία και Αρκαδία.


Τον Απρίλιο,στα πλαίσια  πολιτιστικού προγράμματος   με θέμα " Βυζαντινά Μνημεία των Κυθήρων" οργανώθηκε πολυήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πελοπόννησο. Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ' τάξης του Γυμνασίου Κυθήρων. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Πελοπόννησο οι μαθητές παρουσίασαν εργασίες σχετικές με αντίστοιχα Βυζαντινά μνημεία στην Λακωνία και την Αρκαδία. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την υπέροχη ανοιξιάτικη φύση, την εμπειρία του ταξιδιού, τη συντροφικότητα.
Είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν την αίσθηση συνυπευθυνότητας και αλληλεγγύης καθώς για πολλούς από τους μαθητές  ήταν ίσως η πρώτη φορά που ταξίδευαν χωρίς τη συνοδεία των γονέων ή κηδεμόνων τους. Αρχηγός της εκδρομής ο αγαπητός σε παιδιά και καθηγητές Γιώργος Λουράντος, θεολόγος, που ήταν και υπεύθυνος του πολιτιστικού προγράμματος. Συνόδευαν οι καθηγητές Παπαδημητρίου Παναγιώτης και Τσακνάκης Γιάννης, μαθηματικοί  και η διευθύντρια του Γυμνασίου Φατσέα Σταυρούλα.

Οι μέρες μας ήταν πλούσιες σε δραστηριότητες, κέφι, χαρά και ...... κούραση!! Οι μαθητές του Γυμνασίου έδειξαν καλή συμπεριφορά και με εξαίρεση λίγες μικροαδιαθεσίες  όλα πήγαν καλά. Ευχόμαστε στους μαθητές μας να έχουν πάντα την ευκαιρία να ταξιδεύουν σε όμορφα μέρη, να μαθαίνουν, να αναπτύσσονται εσωτερικά και να γίνονται σοφότεροι  και σπουδαίοι.


 Στο Διακόφτι ...λίγο πριν την αναχώρησή μας για Νεάπολη

Στο άνετο και ασφαλές  πούλμαν του γραφείου drakakis tours

Το υπέροχο ξενοδοχείο μας στο Οίτυλο

Στα σπήλαια Διρού

Στην καστροπολιτεία της Βάθειας
 Το καταπληκτικό ξενοδοχείο "Αρχοντικό Καλτετζιώτη" όπου μείναμε δύο βραδιές





Στο εξαιρετικό Μουσείο Αρκαδικής Τέχνης ξεναγηθήκαμε αναλυτικά από τον ιδιοκτήτη και μάθαμε για τον Αρκαδισμό




 Στο λαογραφικό μουσείο Στεμνίτσας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το παραδοσιακό νοικοκυριό της περιοχής, στολές και επαγγέλματα που έχουν πια χαθεί






 Στο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα γνωρίσαμε πως η ανθρώπινη προσπάθεια και επιμονή 

μπορεί να τιθασεύσει την ανεξάντλητη δύναμη του νερού



  Προσκυνήσαμε στη "δική μας " Παναγία Μυρτιδιώτισσα στη Δημητσάνα



Επισκεφθήκαμε το σπήλαιο Κάψια. Μικρότερο αλλά εξ ίσου εντυπωσιακό με αυτό του Διρού

 Ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα με επίσκεψη στην καστροπολιτεία του Μυστρά όπου ομάδες μαθητών παρουσίασαν τις εργασίες τους σχετικά με βυζαντινές εκκλησίες και μνημεία. 








Και επειδή στη ζωή και στο ταξίδι σημαντικό ρόλο  έχει και η διασκέδαση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να χορέψουν και να ακούσουν τη μουσική που τους αρέσει, σε απόλυτα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον πάντα υπό την επίβλεψη των συνοδών τους. 





Στους καθηγητές τους τα παιδιά εξέφρασαν πολλές δικαιολογημένες ευχαριστίες καθώς φρόντιζαν 24 ώρες το 24ωρο για πέντε μέρες για το επιμορφωτικό περιεχόμενο της εκδρομής, την ψυχαγωγία,τη διασκέδασή και την ασφάλεια των μαθητών. 
Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών πιστεύουν ότι το σχολείο πρέπει να προσφέρει διαπαιδαγώγηση και ευκαιρίες απόκτησης εμπειριών  πέραν του στενού σχολικού προγράμματος και περιβάλλοντος. Για το λόγο αυτό δέχονται να συνοδεύουν αφιλοκερδώς τέτοιου είδους πολυήμερες εκπαιδευτικές επισκέψεις παρόλο που η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι εξαιρετικά μεγάλη. 

Πολλές ευχαριστίες από μαθητές και καθηγητές και στο τουριστικό γραφείο DRAKAKIS TOURS και ιδιαίτερα στον Παναγιώτη Δρακάκη για την άψογη εξυπηρέτηση σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής. 
---------------------------------------
Πηγή: gymnasiokithira.blogspot.gr
--------------------------------------