Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Το Γυμνάσιο Κυθήρων στην Βουλή των Ελλήνων.

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων φιλοξένησε την Γ΄ Γυμνασίου Κυθήρων και μερικούς μαθητές της Β΄Γυμνασίου (κατόπιν κλήρωσης) για 3 ημέρες,από την Πέμπτη 27/3/14 εώς την Κυριακή 30/3/14. 







Στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας μαθητών σχολικού έτους 2013-2014,οι 47 μαθητές του νησιού μας υπό την επίβλεψη της κ.Σταυρούλας Φατσέα, Γυμνασιάρχη, και δύο ακόμα καθηγητών τους, της κ.Ελένης Βεργίνη και του κ.Βασίλη Νικάκη, επισκέφθηκαν την Παλαιά Βουλή, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Μουσείο της Ακρόπολης, την Ακρόπολη, και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Επιπλέον απόλαυσαν την παράσταση της θεατρικής ομάδας 4Frontal ,"Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας....γιατί όλα είναι πιθανά" και περιηγήθηκαν στην περιοχή της ιστορικής Πλάκας.















Δυστυχώς λόγω χρόνου δεν πραγματοποιήθηκε ο περίπατος στον Εθνικό Κήπο και στο Ζάππειο.
 
Η εκδρομή εκτός από εκπαιδευτικό είχε και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, καθώς οι μαθητές παρακολούθησαν ταινία σε κινηματογράφο της Αθήνας και τους επιτράπηκε ορισμένη ώρα-πάντα με την συνοδεία των καθηγητών τους- ώστε να ψωνίσουν σε κεντρική οδό του Συντάγματος.
Τα κυρίως γεύματα των μαθητών πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Congo Palace όπου και διέμειναν οι μαθητές.





















Η εκδρομή αυτή στην Βουλή των Ελλήνων, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στα Γυμνασιόπαιδά μας και στους συνοδούς τους και ευχόμαστε όλοι να επαναληφθεί ξανά με επιτυχία και στο μέλλον.
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο θα σας ταξιδέψουν νοερά στην πρωτεύουσα της Αθήνας και ευχόμαστε να σας ενθουσιάσουν όσο τους νεαρούς μαθητές μας.

-----------------------------------------------------------------------------------------
Τίνα Ταμβάκη - Φωτογραφίες:Αγάπη Μπιράκη, μαθήτρια Β΄Γυμνασίου Κυθήρων
-----------------------------------------------------------------------------------------