Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΑΤΜ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

Στα Κύθηρα υπάρχουν δύο Τράπεζες που εξηπηρετούνται πολίτες και επισκέπτες του νησιού μας,η Εθνική και η Πειραιώς. 


Οι κάτοικοι της Αγίας Πελαγίας αλλά και επισκέπτες αναγκάζονται ακόμα και για μικρή συναλλαγή να πάνε στον Ποταμό.

Η Αγία Πελαγία διαθέτει τα περισσότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία και φιλοξενεί τους περισσότερους τουρίστες .

Οι ανάγκες αυτών αλλά και των επαγγελματιών σε συναλλαγές είναι καθημερινή και θα εξυπηρετούσε η τοποθέτηση ενός ΑΤΜ από μια τράπεζα. 

Πολλές φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την απορία πολιτών και ιδιαίτερα τουριστών γιατί δεν υπάρχει. 

Ποιός είναι ο αρμόδιος φορέας που πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το αίτημα;;; 

Δεν γνωρίζουμε την διαδικασία αλλά απευθυνόμαστε στον Δήμο να το κοιτάξει το θέμα απευθυνόμενος προς τις τράπεζες και αν ήταν δυνατό να τοποθετηθεί ένα ΑΤΜ το οποίο κρίνεται απαραίτητο σε μια καθαρά τουριστική περιοχή που ζει από τον τουρισμό ως επί το πλείστον και θα διευκόλυνε και τους μόνιμους κατοίκους στις συναλλαγές τους 
-------------------------------
Πηγή: AdelinFM
------------------------------- 

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕΛΙΔΑΣ:  

Θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι παρόμοιο αίτημα υπάρχει και για το Αεροδρόμιο Κυθήρων που είναι "Πύλη Εισόδου" στο νησί. και που δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί.

Γνωρίζουμε ότι οι Τράπεζες είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί και ότι το κόστος ανεφοδιασμού και συντήρησης είναι σημαντικό αλλά πρέπει να γίνει οπωσδήποτε προσπάθεια για την πρόοδο του τουρισμού αλλά και της εξυπηρέτησης των κατοίκων. Και ας μην ξεχνάμε ότι το αντίστοιχο ΑΤΜ στο Λιβάδι έλυσε αρκετά προβλήματα.

Κάποιο "πρόβλημα" ΠΡΕΠΕΙ να λύσει και ο κ. Προβόπουλος σαν εποχιακός κάτοικος Κυθήρων, κάτι οφείλει να προσφέρει και αυτός στο νησί μας..... ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ..... {Ελπίζω κάποιος να του το μεταφέρει εάν δεν μας διαβάζει....}
-----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------------