Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στους κυνηγούς της Λακωνίας και του φιλοζωικού συλλόγου

Αυτός ο σκύλος βρέθηκε στην περιοχή του Κλαδά, δεμένος με αλυσίδες και λουκέτο στο λαιμό όπως οι φυλακισμένοι του Αλκατράζ.

Λυπάμαι γι’ αυτόν τον άχρηστο κυνηγό που είχε το ζώο σε αυτή την κατάσταση, ώστε να φαίνονται τα κόκκαλά του.

 Όσο τον ικανοποιούσε στο κυνήγι ήταν καλό, τώρα το πέταξε. Αυτό το ζώο ο Φιλοζωικός θα το φροντίσει με αγάπη και θα το δώσει σε συνειδητοποιημένο  κυνηγό. Και να δείτε πως θα κυνηγάει, γιατί ο κυνηγός που θα το υιοθετήσει πρώτα θα το αγαπήσει και μετά θα το πάει για κυνήγι, διότι το ζώο είναι καθαρόαιμο και υγιές.

 Όσο για τον Κυνηγετικό Σύλλογο πρέπει να λάβει τα μέτρα του και να μην εκδίδει άδειες σε κυνηγούς, που δεν δηλώνουν τα ζώα τους και που δεν καλύπτουν αυτά που προβλέπει ο Ν.4039. Το Δασαρχείο και η Θηροφυλακή  να εντείνουν τους ελέγχους και όποιος παρανομεί να του αφαιρούν την άδεια.

Επειδή κάποιοι αμαυρώνουν την εικόνα των κυνηγών και γενικότερα του Κυνηγετικού Συλλόγου, παρακαλούμε να εντοπίσουν και να απομακρύνουν από τον Κυνηγετικό Σύλλογο αυτά τα παράσιτα.

Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης

Απάντηση κυνηγών

Από την άλλη πλευρά, ο κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων απειλεί με μηνύσεις τον Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης, γιατί όσα γράφουν στα Δελτία Τύπου είναι συκοφαντικά για τους κυνηγούς. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

"Με έκπληξη διαβάσαμε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, το δημοσίευμα που αναφέρεται στους κυνηγούς και συγκεκριμένα μας κατηγορεί ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης ότι οι κυνηγοί γεμίζουμε σκουπίδια παντού, ότι τα σκυλιά μας δεν έχουν τα προβλεπόμενα βιβλιάρια και τσιπάκια, ενώ μας κατηγορεί ότι σκοτώνουμε οτιδήποτε βρίσκουμε μπροστά μας όπως γεράκια, μικρά αγριογούρουνα και απαγορευμένα πουλιά, ενώ εγκαταλείπουμε τα σκυλιά μας όπου βρούμε.

Δηλώνουμε δημόσια ότι τα αναφερόμενα είναι ψευδή και ανυπόστατα, οι υπεύθυνοι του Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης που τα αναφέρουν είναι συκοφάντες και ψεύτες και εναντίον τους θα καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές τις επόμενες ημέρες , αν δεν ανακαλέσουν και ζητήσουν συγνώμη από τους κυνηγούς της Λακωνίας".

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων
Μέμιτσας Νικόλαος
------------------------------------------
Πηγή: apela.gr
------------------------------------------