Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αφιέρωμα : Αγία Πελαγία, Κύθηρα.

Θέλοντας να αναδείξω την πλούσια βιβλιοθήκη του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης(Κ.Ι.Π.Α.),που έχει την έδρα του στο Λιβάδι Κυθήρων,επέλεξα να σας παρουσιάσω ένα φωτογραφικό απόσπασμα του βιβλίου του ιατρού κ. Κοσμά Μεγαλοκονόμου με τίτλο"Ποταμός, ιστορία και εικόνες",από την Αγία Πελαγία-ιδίως από το λιμάνι της- που όλοι οι Τσιριγώτες αγαπούμε.

Οι περισσότερες φωτογραφίες έχουν αιχμαλωτιστεί από την ματιά του μεγάλου φωτογράφου Εμμανουήλ Σοφίου και ευχαριστώ ιδιαίτερα την εγγονή του,Εβίτα Σοφίου,για την προθυμία της να αναδεικνύει πάντα το έργο του παππού της,το οποίο μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι ως Κυθήριοι.
 













Ευχαριστώ βεβαίως και τον ιατρό μας,κ.Κοσμά Μεγαλοκονόμο,που όπως πάντα με δεχόταν αγόγγυστα στο ιατρείο του ως ασθενή,το ίδιο πρόθυμα δέχθηκε, μέσω εμού ,να παρουσιαστεί διαδικτυακά και το σπουδαίο αυτό απόσπασμα από το βιβλίο του.
 
Ευχόμαστε πάντα να γίνονται τέτοιες δωρέες στην βιβλιόθηκη του Κ.Ι.Π.Α. ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
 
(Στην λεζάντα κάθε φωτογραφίας-στο Facebook,στην σελίδα του προφίλ μου- υπάρχουν σχόλια του συγγραφέα,παρακαλώ ανοίξτε τις για να ταξιδέψετε στην Ιστορία της Αγ.Πελαγίας και το λιμάνι της).
 


































 
------------------------
Τίνα Ταμβάκη.
------------------------