Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Τρόικα: Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων ΤΩΡΑ

Τρόικα: Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων ΤΩΡΑ
Σειρά, σήμερα, για τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, με την Τρόικα να τον επισκέπτεται για να συζητήσουν εκκρεμή εργασιακά ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr μεταξύ των όλων εργασιακών θεμάτων, δύο είναι αυτά που αναμένεται να «μονοπωλήσουν» τις σημερινές θεματικές συζητήσεις - διαπραγματεύσεις:

Πρώτον, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, με την Τρόικα να ζητά πλήρη απελευθέρωση αυτών και δεύτερον, την περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών - ήδη έχουν μειωθεί κατά 1,1% - κατά 3,9% και μάλιστα μέσα στο 2014.

Για το μεν πρώτο θέμα, το Υπουργείο επιδιώκει το «άριστο» αποτέλεσμα, στην προσπάθειά του να διασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους εργαζομένους, που δια νόμου θα δύνανται να απολυθούν, τόσο από πλευράς αποζημίωσης και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όσο και του αριθμού των απολύσεων, που θα είναι επιτρεπτός να πραγματοποιηθεί από μία επιχείρηση.

Σχετικά με το δεύτερο θέμα, η βιωσιμότητα και η σημερινή οικονομική κατάσταση των Ασφαλιστικών Ταμείων αναμένονται να είναι τα επιχειρήματα του κ. Βρούτση, προκειμένου να παρατείνει τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, μείωση που θα κάνει τα Ασφαλιστικά Ταμεία να «ματώσουν» ακόμη περισσότερο, από την αντίστοιχη μείωση των εσόδων τους και υπολογίζεται - σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας - στα 500 εκ. € περίπου.
-----------------------------
Πηγή: epoli.gr
-----------------------------