Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Μήπως και οι Δημότες πρέπει να συμβάλλουν σωστά στις προσπάθειες του Δήμου για σωστή καθαριότητα ;;;;;

Ένας ολόκληρος κήπος στον κάδο. Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι απο τον κάδο που έχει τοποθετηθεί στον Ποταμό.Εκεί πετάμε τα άχρηστα βαριά και ογκώδοι αντικείμενα, τα οποία πριν κατέληγαν στα όμορφα λαγκάδια του νησιού μας. 

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί χώρο εναπόθεσης ξερών χόρτων η κλαδιών από τον κήπο μας. 

Τώρα λοιπόν πρέπει αυτά να οδηγηθούν στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων , αυτό θα γίνει με το ειδικό όχημα του Δήμου το οποίο θα χρειαστεί να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα καυσίμου,τα οποία και πληρώνουμε όλοι εμείς οι δημότες. 



Τα συμπεράσματα δικά σας...
---------------------------------------
Στέλιος Μεγαλοκονόμος
--------------------------------------- 

Σχόλιο Σελίδας:  

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές η συμπεριφορά πολλών συμπολιτών μας απολήγει σε λανθασμένες κινήσεις που βλάπτουν το υπόλοιπο σύνολο των κατοίκων.

Κάποτε ΟΛΟΙ πρέπει να συνηδειτοποιήσουμε ότι ναι μεν υπάρχουν πάγιες υποχρεώσεις του Δήμου απέναντι στους πολίτες του, αλλά εξίσου υπάρχουν και ορισμένες υποχρεώσεις των πολιτών έναντι του Δήμου αλλά και των υπολοίπων συμπολιτών.

Η ίδρυση και λειτουργία της περισυλλογής των βαρέων άχρηστων συσκευών και αντικειμένων από τον Δήμο Κυθήρων είναι μια κίνηση που προβάλλαμε στο παρελθόν και επαινέσαμε ανάλογα και είναι μία κίνηση που και τους πολίτες βοηθάει αλλά και ένα μικρό πάγιο εισόδημα στον Δήμο αποφέρει.

Η λανθασμένη χρήση της ευκολίας αυτής που συντήνει στην καθαριότητα του νησιού και την ευκολία των κατοίκων οπωσδήποτε δεν παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα πολίτη...

Από την άλλη πλευρά στους μεγάλους αστικούς Δήμους, εκεί όπου δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι, υπάρχει ειδική υπηρεσία του Δήμου που ειδοποιείται και παραλαμβάνει τα όποια κλαδέματα από φυτά υπάρχουν και τα περισυλλέγει ανάλογα. 

Διερωτώμαστε όμως αλήθεια στα Κύθηρα δεν υπάρχει ελεύθερος υπαίθριος χώρος και ένα βαρέλι ώστε να καούν τα όποια κλαδέματα από φυτά υπάρχουν και πρέπει να συλλέγονται από τον Δήμο και να ξοδεύονται χρήματα χωρίς να υπάρχει λόγος, ειδικά την χειμερινή περίοδο ;;;;;

Τελικά μάλλον μπορεί να μην τα φάγαμε όλοι μαζί, κατά την ρήση του Πάγκαλου, αλλά σίγουρο είναι ότι μαζί τα κάναμε και δυστυχώς εξακολουθούμε να τα κάνουμε.......!!!!!!!!
------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------